BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Narlıdere, engelsiz yaşam için yürüdü

Narlıdere, engelsiz yaşam için yürüdü

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve karşılaştıkları engellere dikkat çekmek için Narlıdere’de farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun farkındalık çalışmaları kapsamında Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de katıldı. Başkan Engin, erişilebilir, ulaşılabilir ve engelsiz bir kent yaratmak için toplumun tüm kesimlerinin duyarlılık göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

0Yorumlar
Narlıdere, engelsiz yaşam için yürüdü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, Narlıdere’de daha yaşanabilir ve erişilebilir bir kent hedefi için farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun farkındalık çalışmaları kapsamında Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de katıldı. Yürüyüşte, engelli bireyler için ayrılan alanlara araçlarını park edenler uyarıldı; kaldırımları ve caddeleri işgal edenlere daha dikkatli olmaları konusunda çağrı yapıldı. Başkan Ali Engin de zabıta ekipleriyle birlikte vatandaşlara ve bölge esnafına broşür dağıtarak, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırılması noktasında herkesin sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekti. Narlıdere’de ikamet eden engelli bireyler ve aileleri de yürüyüşte yer alarak bölge halkına ve esnafa ‘engel olma, destek ol’ çağrısında bulundu.

ÇOCUKLARIMIZI

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, erişilebilir, ulaşılabilir ve engelsiz bir kent yaratmak için toplumun tüm kesimlerinin duyarlılık göstermesi gerektiğini belirterek, “Narlıdere Belediyesi olarak engelsiz mekân tasarımlarımızla hayatın önündeki engelleri kaldırıyor; erişilebilirlik düzeyi yetersiz bölgelerde iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Engelli bireylerimizin ve hareket kısıtlılığı bulunan vatandaşlarımız rahatlıkla ve özgür bir şekilde yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak biz ne yaparsak yapalım toplumumuz duyarlılık göstermezse hayatı zorlaştıran engelleri ortadan tamamen kaldıramayız. Unutmayalım ki ulaşılabilirlik temel bir insan hakkıdır. Bu yüzden vatandaşlarımızı empati yapmaya ve daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Tanrıverdi ise engelli bireylerin ilçe sınırları içerisinde daha rahat bir yaşam sürmesi için farkındalık çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

9 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

13 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

13 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

13 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

13 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce