BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Menemen Belediyesi’nden bir ilk daha

Menemen Belediyesi’nden bir ilk daha

Menemen Belediyesi, ilçenin kalbinden geçen Çanakkale Asfaltı üzerindeki TIR ve kamyon yoğunluğunun çok daha sağlıklı olması ve şoförlerin dinlenebilmesi için yapımına başladığı TIR Garajı sona yaklaştı. Özenle yapılan tesisin açılışı için hazırlıkların yapıldığını belirten Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Burayı uzun yol şoförlerimiz için modern ve konforlu bir mola noktası olarak tasarladık. Çünkü her güvenli mola, mutlu buluşmalar ve huzurlu bir trafik demektir." dedi.

0Yorumlar
Menemen Belediyesi’nden bir ilk daha

Eser belediyeciliği anlayışıyla ilçenin dört bir yanına her ihtiyaca uygun tesisler kazandıran Menemen Belediyesi, uzun yol şoförlerini de unutmadı. Tonajlı lojistik araçlarının yoğun bir şekilde kullandığı Çanakkale Asfaltı üzerine inşa edilen Menemen Belediyesi TIR Garajı'nın açılışı için geri sayım başladı.

Tesiste yok yok...

Toplam 18 bin metrekare alanda yaklaşık 100 araçlık TIR parkına sahip tesis, uzun yol şoförlerinin ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı. 500 metrekarelik kapalı sosyal ve ideri alan bulunan tesiste 100 metrekarelik kafe ve restoran, TIR ve ağır vasıta araçlar için yıkama alanı, duş, TV ve kişisel kullanım alanlarıyla otel konforuyla dinlenme odaları, mescit, toplantı salonu gibi birçok donanım bulunuyor.

"Alın terini bu ülke için akıtan şoförlerimizi unutmadık"

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, inşaatın tamamlandığı ve peyzaj düzenlemesiyle birlikte hazırlıkların son aşamaya geldiği tesiste incelemelerde bulundu. Pehlivan, "Çanakkale Caddesi, ilçemizin tam ortasından geçen ve günlük 60 bin araç trafiği bulunan çok önemli bir yol. Birçok üretim tesisi, liman ve turizm tesisleriyle kent merkezi arasında bir köprü görevi gören bu yolun güvenliği ve konforu için daha önce 460 metrelik battı çıktıyı öz kaynaklarımızla yaparak 100. Yıl Menemen Köprülü Kavşağı'nı ilçemize kazandırmıştık. Aydınlatma ve peyzaj çalışmalarıyla orta refüj düzenlemesini yaptık. Şimdi de binek araçlar kadar ticari araçların da yoğun olarak kullandığı bu yolun üstünde, uzun yol şoförlerimiz için TIR garajımızı açıyoruz. Çünkü bu ülkenin çarkları dönüyor, market rafları doluyor ve üretim devam ediyorsa bunda uzun yol şoförlerimizin emeği, alın teri ve fedakârlığı vardır. Biz de kilometrelerce yol yaparak alın terini bu ülke için akıtan şoförlerimizin rahatça dinlenebileceği, her türlü ihtiyacına cevap verebilecek bir alan tasarladık. TIR garajımızdaki güvenli molalar sayesinde yollarımızın güvenliği ve konforu bir kat daha artmış olacak. Çünkü her güvenli mola, mutlu buluşmalar ve huzurlu bir trafik demektir." ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

7 saat önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

8 saat önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

9 saat önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

10 saat önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

10 saat önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

12 saat önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

12 saat önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

13 saat önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

13 saat önce

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

1 gün önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

1 gün önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

1 gün önce