BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Manisa Büyükşehir, arıcılara ana arı üretimini öğretiyor

Manisa Büyükşehir, arıcılara ana arı üretimini öğretiyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes’te yürüttüğü arıcılık çalışmalarıyla nitelikli ana arı üretimini yaygınlaştırırken üreticilere uygulamalı eğitimler veriyor. Eğitimler kapsamında üretilen ana arılar yüzde 100 hibeyle dağıtılırken, merkezde elde edilen ballar ise öğrencilere hediye edilerek arıcılık bilincinin küçük yaşlarda oluşmasına katkı sağlanıyor.

0Yorumlar
Manisa Büyükşehir, arıcılara ana arı üretimini öğretiyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Gördes ilçesi Çağlayan Mahallesi’nde sürdürdüğü çalışmalarla modern arıcılık tekniklerinin yaygınlaşmasını ve katma değerli üretimin artırılmasını hedefliyor. Gölmarmara ilçesi Hıroğlu Mahallesi’ndeki Ana Arı Üretim ve Arıcılık Eğitim Merkezi’nde yürütülen faaliyetler, arıcılığın doğası gereği iklim ve bitki örtüsüne bağlı olarak yılın belirli dönemlerinde farklı bölgelere taşınıyor. Bu kapsamda çalışmalar, Gördes’in Çağlayan Mahallesi’nde devam ediyor.

Sahada gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde üreticilere ana arı yetiştiriciliği, arı sütü ve polen üretimi gibi konularda bilgi verilirken, eğitimlerde üretilen nitelikli ana arılar da yüzde 100 hibeyle üreticilere dağıtılıyor. Eğitim merkezinde elde edilen ballar ise tesisi ziyaret eden öğrencilere hediye edilerek arıların ekosistem ve biyolojik çeşitlilik açısından taşıdığı öneme dikkat çekiliyor.

“Amacımız Arıcılara Ana Arı Üretimini Öğretmek”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, arıcılık faaliyetlerinin mevsimsel koşullara göre farklı noktalarda sürdürüldüğünü belirterek, “Normalde çalışmalarımızı Gölmarmara Hıroğlu Mahallesi’ndeki Ana Arı Üretim ve Arıcılık Eğitim Merkezi’nde yürütüyoruz. Ancak arıcılık, iklim koşulları, bitki örtüsü ile polen ve nektar akışına bağlı olarak farklı bölgelerde yapılması gereken bir faaliyet. Bu nedenle arılarımız şu anda Gördes Çağlayan Mahallesi’nde bulunuyor. Bölge halkında arıcılığa yönelik farkındalık oluşturmayı da hedefliyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan üretim iznine sahip ana arı üreticisi olduklarını belirten Usta, “Yaklaşık üç yıldır bu alanda faaliyet gösteriyoruz. Temel amacımız bal ya da ana arı üretmek değil, arıcılarımıza ana arı üretimini uygulamalı olarak öğretmek. Kovanlarımızı da bu eğitimlerde kullanılacak materyali oluşturmak amacıyla bulunduruyoruz. Yeterli kursiyer sayısına ulaşıldığında Hıroğlu’ndaki merkezimizde uygulamalı eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerde ana arı üretiminin yanı sıra arı sütü ve polen hasadı ile bu ürünlerin işlenmesi ve muhafazası gibi konuları da uygulamalı olarak anlatıyoruz. Böylece üreticilerimizin balın yanı sıra farklı katma değerli arıcılık ürünleri de elde edebilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Ürettiğimiz Ana Arıları Yüzde 100 Hibeyle Dağıtıyoruz”

Ana arının bir koloninin verimliliği açısından en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Usta, “Genç, verimli ve ırk özelliklerini taşıyan kaliteli ana arılar kolonilerin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle eğitimler sırasında ürettiğimiz ana arıları, her arıcımıza 10'ar adet olmak üzere yüzde 100 hibeyle dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arıcılık Eğitim Merkezi’nde öğrencilere yönelik farkındalık çalışmaları da yürüttüklerini belirten Usta, “Merkezimizi ziyaret eden çocuklarımıza arıların yaşam döngüsünü, ekosistem ve biyolojik çeşitlilik açısından önemini anlatıyoruz. Eğitim faaliyetleri kapsamında elde ettiğimiz balları da 100 gramlık kavanozlarda çocuklarımıza hediye ediyoruz. Ticari amaçlı bal üretimi yapmıyor, ürettiğimiz bal ve ana arıları satışa sunmuyoruz. Önceliğimiz, arıcılığın önemini ve arıların doğaya katkısını toplumun her kesimine anlatmak” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

6 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

9 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

11 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

12 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

13 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

13 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

13 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce