BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Mahalleye havuz geldi, çocuklar bayram etti

Mahalleye havuz geldi, çocuklar bayram etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak ve Bayraklı’da 2 ay boyunca 7-13 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek portatif havuzları hizmete açtı. Pazaryeri ve Cengizhan mahallelerinde kurulan havuzlara gelen minikler hem yüzme öğreniyor hem eğleniyor.

0Yorumlar
Mahalleye havuz geldi, çocuklar bayram etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sporu kentte yaygın hale getirmek, deniz ile havuza ulaşamayan çocukları suyla buluşturmak amacıyla portatif havuzları hayata geçirdi. Konak Pazaryeri Mahallesi ve Bayraklı Cengizhan Mahallesi’nde kurulan ve 2 ay boyunca 7-13 yaş arası çocuklara hizmet verecek portatif havuzlara ilgi yoğun oldu. Yaz tatilini eğlenerek ve yüzme öğrenerek geçirecek minikler uygulamadan mutlu olduklarını dile getirdi. Veliler de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin portatif havuz hizmetinden duydukları memnuniyeti aktardı.  

Spor kenti İzmir vizyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde spor eğitmeni ve portatif havuzlar yüzme koordinatörü olarak görev yapan Sami Yetkil, “İzmir’de iki mahallede Bayraklı ve Konak’ta portatif havuzlar kurduk. Amacımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın spor kenti İzmir vizyonuyla çalışmalarımıza devam etmek. Portatif havuzlar da bunun bir parçası. Ekonomik olarak dezavantajlı mahallelerdeki çocuklarımıza ulaşarak onlara yüzme eğitimi veriyoruz. Onların eğlenmesini ve serinlemesini sağlıyoruz” dedi. 

Bir havuzda 3 bin çocuğa yüzme eğitimi 

Ayda bin 500 çocuğa yüzme eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirten Sami Yetkil, “Havuzlarımız 2 ay açık kalacak. Toplamda bir bölgede 3 bin çocuğumuza yüzme eğitimi vereceğiz. Önümüzdeki sene daha fazla sayıda mahallemize portatif havuz kuracağız” diye konuştu. 

Teşekkür ettiler

Veli Sultan Kaya da güzel bir hizmetle buluştukları için mutlu olduklarını belirterek “Havuz çocukların kendini özgür hissettiği bir yer. Arkadaşlarıyla geldiklerinde hem eğlenip hem öğreniyorlar. Teşekkür ederiz” dedi. 
Çocuğunu havuza getiren Canan Gördeli de “Çok güzel bir proje. Çok sıcak. Çocuklar serinliyor. Benim kızımın yüzmesine çok katkı sağladı. Her sene olmasını diliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Gayet memnunuz” diye konuştu. 
Minik Ecrin Evgi ise havuzda çok eğlendiğinin altını çizerek “Çok mutluyum. Mahallemize havuz geldi, yüzmeyi öğreniyoruz. Hocalarımızla aramız çok iyi” ifadelerini kullandı.   
Havuzda eğlendiğini ifade eden Nehir Bulat da, “Daha önce de gelmiştik. Çok memnun kaldığımız için bir daha gelmek istedik. Çok eğlenceli. Hocalarımızla aramız çok iyi. Kardeşimle birlikte geliyoruz, eğleniyoruz. Ücretsiz olması da çok iyi. Beğeniyoruz. Her yaz gelmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

7-13 yaş arası çocuklara yüzme eğitimi veriliyor

Portatif havuzlarda iki ay boyunca 7 ile 13 yaş arasındaki çocuklara yüzme eğitimi verilecek. Projeyle çocukların eğlenceli vakit geçirmesi, özgüven ve yaşama sevinçlerinin artması, aynı zamanda bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması hedefleniyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

3 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

4 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

4 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

4 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

21 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

1 gün önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

1 gün önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

1 gün önce