BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Köyiçi ve Yakakent Revizyon İmar Planları Vatandaşlarla P...

Köyiçi ve Yakakent Revizyon İmar Planları Vatandaşlarla Paylaşıldı

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Köyiçi ve Yakakent Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek Revizyon İmar Planları hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantıda, uzun süredir gündemde olan imar sorunlarının çözümüne yönelik yürütülen çalışmaların detayları paylaşıldı.

0Yorumlar
Köyiçi ve Yakakent Revizyon İmar Planları Vatandaşlarla Paylaşıldı

Toplam 59 hektarlık alanda sürdürülen planlama çalışmaları kapsamında Köyiçi Mahallesi; Çay, Dere Caddesi, Bahçelik ve Muhacir olmak üzere dört bölgeye ayrıldı. Çalışmalar 18 ayrı düzenleme sahasında devam ederken, yeni planlama süreci geçmiş dönemde yapılan 600 başvuru ve itiraz incelenerek hazırlandı. Bu doğrultuda 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı oluşturuldu.21 Kurumdan Görüş Alındı, Sosyal Donatılar Artırıldı. Revizyon planı kapsamında bölgede; 4 adet eğitim tesis alanı, 2 adet sağlık tesis alanı, 112 bin 754 metrekare yeşil alan, 3 adet sosyal tesis alanı, 1 adet belediye hizmet alanı (spor tesisi),1 adet pazar yeri ayrıldı.

Başkan Yıldız: “Şeffaf ve Adil Bir Süreç Yürütüyoruz”

Toplantıda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, göreve geldikleri ilk günden bu yana kentsel dönüşüm ve imar çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurguladı. Başkan Yıldız, “Göreve geldiğimiz 20 aylık süreçte 13 milyon 900 bin metrekarelik alanda planlama ve imar çalışmaları gerçekleştirdik. İlçemizde yıllardır çözülemeyen kronik imar sorunlarını bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Balatçık Dağ Kesimi Rezerv Yapı Alanı’nda 15 hektarlık çalışmamızı tamamladık. Büyükçiğli Ova Kesimi’nde 330 hektarlık uygulama imar planı revizyonuyla altyapı ve yapı ruhsatı sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz. Sasalı Mahallemizde 550 hektarlık alanda koruma amaçlı imar planı çalışmalarımız sürerken, Ataşehir kıyı kesiminde 97 hektarlık alanda planlama çalışmalarına devam ediyoruz. Harmandalı 2. Bölge’de 35 hektarlık uygulama imar planı çalışmalarımız tamamlandı. Cumhuriyet ve İnönü mahallelerimizde 200 hektarlık alandaki imar sorununu çözdük. Esentepe Mahallesi Parselasyon Alanı ile 40 hektarlık alanda 8 yıldır süren sorunu ortadan kaldırdık. Balatçık Mahallesi 240 No’lu Parselasyon Alanı’nda 9,56 hektarlık alanda 30 yıldır devam eden sorunun çözümünde ise artık son aşamaya geldik. Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 22 hektarlık alanda Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor olarak düzeltilecek. Köyiçi Mahallemizde de yıllardır süren sorunları çözmek için göreve geldiğimiz günden bu yana kararlılıkla çalışıyoruz. Tüm bu çalışmaları şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir anlayışla yürütüyoruz. Amacımız yalnızca binaları değil, yaşamı dönüştürmek. Sosyal donatı alanlarıyla, güvenli, sağlıklı ve çağdaş yaşam alanları oluşturmak istiyoruz. Şuna yürekten inanmanızı istiyorum ki, bu dönüşümü siyaset üstü bir anlayışla, ortak akılla ve Çiğli’nin geleceğini düşünerek hayata geçiriyoruz” dedi.

Yıldız: “Kentsel İhanete Asla İzin Vermeyiz

Depremin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu hatırlatan Başkan Yıldız, planlama sürecinin şeffaf ve katılımcı şekilde yürütüleceğini belirterek, “Bu süreçte kimsenin hakkının zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Bu planlar elbette nihai değildir. Kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemeden, her aşamayı sizlerle paylaşarak ilerleyeceğiz. Vatandaşlarımızı hiçbir müteahhidin insafına bırakmayacağız. Benim olduğum yerde kimse sizin hakkınızı yiyemez. Kentsel ihanete asla izin vermeyiz. Çıkarınıza aykırı hiçbir işin içinde olmayacağız. Planların İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmesinin ardından askı sürecinde bilgilendirme ofisi kuracağız ve süreci vatandaşlarımız ile birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

Plan ve Proje Müdürü Balcı:Yasal Kesinti Oranı Aşılmayacak

Çiğli Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Harun Balcı ise teknik sürece ilişkin bilgi verdi. Önceki planlarda en büyük sorunun yasal sınır olan yüzde 45’in üzerinde kesinti öngörülmesi olduğunu ifade eden Balcı, yeni revizyon planında bu durumun ortadan kaldırıldığını söyledi. Balcı, “Yeni planlamada kesinti oranları kesinlikle yasal sınırları aşmayacak. Daha önce yol için terk veren parseller bu durum dikkate alınarak değerlendirilecek. Yapılaşma koşulları güncellendi ancak inşaat metrekarelerinde hak kaybı yaşanmayacak. Ruhsatlı, ruhsatsız ve imar affından yararlanan yapıların ayrı ayrı değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

3 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

4 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

6 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

6 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

6 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

6 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce

Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...

1 gün önce