Konak’ta Roman Müzesi kurulacak
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman dernekleri temsilcileriyle bir araya gelerek Romanlara Yönelik Eylem Planı kapsamında yaptıkları ve yapacakları projeleri değerlendirdi. Roman toplumunun yaşadığı sorunları da birinci ağızdan dinleyen Başkan Batur, Roman kültürünü tanıtacak, Romanların tarihiyle ilgili envanter oluşturacak bir Roman Müzesi hazırlığında olduklarını da müjdeledi.
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel yönetim ve Roman sivil toplum kuruluşları arasında Türkiye’de bir ilk olarak bu yılın başında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde roman dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi. Belediyenin Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Müdürlüğü’ne ev sahipliği yapan Halil Rıfat Paşa Köşkü’nde düzenlenen toplantıya Başkan Batur’la birlikte Evlatlarımızı Kötü Alışkanlıklardan Koruma Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi Üyesi Ali Yangir, Konak Ulubatlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Engin Demirkol ve Konak Sosyal Hizmetler Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Çatalbaş katıldı.
İşbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda Ar-Ge Müdürü Turan Ateş, Konak Belediyesi’nce Roman vatandaşlara yönelik bugüne dek yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. Konak Belediyesi’nin Roman nüfusunun yoğun olduğu mahallelerde hizmete açtığı Roman Kültür Merkezi, Gençlik Destek Merkezi, Minikler Konağı ile birlikte AB projeleri Romacted programı, iş garantili meslek kursları gibi çalışmaların tek tek ele alındığı toplantıda Başkan Batur bir de müze müjdesi verdi. Konak Belediyesi ve Roman Derneklerinin birlikte hayata geçireceği, Roman kültürünü tanıtacak, geçmişten günümüze getirdikleri değerleri yaşatacak ve dünyada da bir ilk olacak Roman Müzesinin kente kazandırılması kararlaştırıldı.
Batur: Bizim iyi niyetimizden hiç kimse şüphe etmesin
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iyi niyetle çalıştıklarını ve yavaş ama emin adımlar atarak sorunları birlikte çözeceklerini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:
“Bugüne kadar birikmiş olan birçok sorunu burada birlikte konuşuyoruz, birlikte çözmek için uğraş veriyoruz. Biz en başında ‘Birlikte Konak’ dedik. Bir kere bizim iyi niyetimizden kimse şüphe etmesin. Bu iyi niyetin karşılıklı olduğunu da biliyoruz. Bu masadakilerin hepsi iyi niyetli arkadaşlarımız, iyi niyetli kardeşlerimiz. Biz Roman dernekleriyle beraber bir protokol imzaladık ve her adımda birlikte hareket ediyoruz. Bu toplantılarda bir araya geliyor, Roman toplumunun sorunlarını kendi içinden dinliyor, görüyor ve çözümü birlikte arıyoruz. Yavaş yavaş ama emin adımlarla yol alıyoruz.”

Dünyada ilk olacak
Konak’ta yaşayan Roman vatandaşlarının tüm sorun ve taleplerinin dile getirildiği, çözüm yollarının masaya yatırıldığı toplantıda, yeni fikirler ve projeler de paylaşıldı. Konak Belediyesi ve Roman sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması düşünülen Roman Müzesi projesi ise heyecan yarattı. Müze ile ilgili çalışmaların bir an önce başlaması için talimat veren Başkan Batur, müzenin Roman kültürünün doğru bir şekilde tanıtılması ve geleceğe taşınmasında önemli yeri olacağını ifade etti. Romanların tarihi, kültürü, yaşam tarzı, gelenek ve görenekleri ile coğrafi yapılarının aktarılması ve yaşatılmasını sağlayacak Roman Müzesi hayata geçtiğinde dünyada bir ilk olacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Konak’ın Yerel Eşitlik Eylem Planı ortak akılla şekilleniyor
Konak Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları kapsamında düzenlenen Dış Paydaş...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
