Konak’ta nikâhla İstanbul sözleşmesi bir arada
Konak Belediyesi, ilçede kıyılan nikâhlarda çiftlere İstanbul Sözleşmesi kitapçığı dağıtmaya başladı. Kitapçıkta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un kadına yönelik şiddete karşı mesajlarını taşıyan yazısı da yer alıyor. Batur, yaşanabilir bir dünya için önce kadınların haklarının teslim edilmesi gerektiğini vurguluyor.
“Hep birlikte ‘dur’ diyelim”
Türkiye’de her gün bir kadının, uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitirdiği bir ortamda, kadına yönelik şiddetle mücadele eden uluslararası İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme ihtimalinin, tartışmaların odağı haline getirilmesini eleştiren Başkan Batur, yazısına şöyle devam ediyor:“Gelin, artık bu gidişata hep birlikte ‘dur’ diyelim. Doğru adımlar atarak, kadına yönelik şiddetin her gün arttığı ülkemizde bu açığı hızla kapatalım. Daha yaşanabilir bir dünya istiyorsak, önce kadınlarımıza haklarını teslim edelim ve onların hayatın her alanında üstlendiği rolleri daha da geliştirelim. Şiddetin hiçbir türünü kabul edemeyiz! Kadına şiddet insan hakları ihlalidir ve aslında yıkıcı etkileriyle bireye değil, topluma şiddettir!Bizler, Atamızın tüm değerlerine sahip çıkmaya kararlıyız. Konak’ta attığımız her adımda da kadının adını öne çıkarmaya gayret ediyoruz. Yakalamak istediğimiz asıl değişimi, asıl dönüşümü, kadınlarımızla gerçekleştirebileceğimizi biliyoruz. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Sizlerin de aynı hassasiyeti göstereceğinize kuşkum yok.”
Yazısında kadınların da erkeklerle aynı ekonomik, sosyal, kültürel, medeni ve siyasi haklara sahip olduğunun altını çizen Batur, “Bizim yerimiz, biyolojik ya da hukuki bağ olup olmadığına bakılmaksızın, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesine ilişkin standartlar öneren ve imza atan ülkeleri hukuki olarak da bağlayan uluslararası İstanbul Sözleşmesi’nin yanıdır” diyor.
“Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istedik”
Kitabın kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmak için hazırlandığını söyleyen Başkan Batur,“Çünkü bugün hâlâ birçok insanımız İstanbul Sözleşmesi’nin ne olduğunu, maddelerinde neler anlatıldığını, taraf devlete hangi sorumlulukları yüklediğinibilmiyor. Biz bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istedik. Ayrıca bugün hâlâ kadınlarımızın birçoğu şiddete maruz kaldıklarında ne yapmaları gerektiğini de bilmiyor. Biz Konak Belediyesi olarak bu konuda kadınlarımıza hem hukuki hem de psikolojik destek sağlıyoruz ama bu kitapla da daha geniş bir kitleye ulaşmayı amaçladık. Şiddete son vermek hepimizin görevi” diye konuştu.
Bir nikâh cüzdanı, bir kitap
Evlendikleri gün, Konak Belediyesi’nin kitapçığını alan çiftler de uygulamadan memnun oldu. Evlendikleri gün nikâh cüzdanıyla birlikte “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” kitapçığını da alan çiftler, “Konak Belediyesi’ne, Başkanımız Abdül Batur’a bu hassasiyetlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin, toplumdaki insanların çoğunun artık bu tür şiddet haberlerini duymaya ve bu şekilde yaşama devam etmeye gücü gerçekten kalmadı. Daha huzurlu, şiddetsiz bir toplumda yaşamak hepimizin hakkı. Çocuklarımıza daha güzel bir hayat sunmak istiyoruz. O nedenle bu hizmet için tekrar teşekkür ediyoruz. Biz hem okuyacağız ve hem de çevremizdeki herkese bu kitapçığı gösterip, anlatacağız” dedi.


Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Eski Belediye Başkanı Batur'dan Gümrükçü'ye ziyaret!
Eski Narlıdere ve Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İl Başkanlığı...
Dikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi
Dikili Belediyesi tarafından 20-23 Temmuz tarihleri arasında 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen ‘Yaz...
Karşıyaka’da afetlere karşı gönüllü seferberliği büyüyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen “Karşıyaka Afet Gönüllüleri” projesinde 4. dönem için...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
