Konak Belediyesi Çevre Haftası'nı çocuklarla kutladı... "Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor"
Konak Belediyesi, Çevre Koruma Haftası’nı etkinliklerle kutlarken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur çevre kirliliğine ve iklim değişikliğine dikkat çekerek, “Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Biz de Konak’ta bunu sağlamak için büyük çaba sarf ediyor, çevre konusunda ilçemizde yaptığımız çalışmalara büyük önem veriyoruz” diye konuştu.
5 Haziran Dünya Çevre Günü ile 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası Konak’ta etkinliklerle kutlandı. Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda, 1'inci sınıflar için düzenlediği “Çevre Günü” temalı, “Bir umut Var” isimli tiyatro gösterisi öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Çocuklar, iklim değişikliği ve çevre konulu oyunu dikkatle izledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Kültürpark’ta, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere katılarak stant açan Konak Belediyesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kentlerde Atık Yönetimi Uygulamaları” konulu panelde de yer aldı. Panelde Konak Belediyesi’nin ilçede uygulamaya koyduğu atık yönetimi ve çevre çalışmaları anlatıldı.

"BİLİNÇLİ BİR NESİL GELİYOR"
Çevre kirliliği ve iklim değişikliğinin tüm dünyada hayatı giderek zorlaştırdığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu nedenle Konak’ta çevre, iklim değişikliği ve atık yönetimi çalışmalarına öncelik verdiklerini söyledi. Konak’ta ambalaj ve kâğıt atığı toplayan sokak emekçilerinin daha düzenli ve hak kaybına uğramadan çalışmasını sağlayan bir projeyi hayata geçirerek, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yaptıklarını söyleyen Batur, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “SPACE - Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık” projesi kapsamında Konak’ta İklim Farkındalık Merkezi kuracaklarını belirtti. Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden yerel yönetim temsilcilerinin katılacağı bir iklim zirvesini Konak’ta düzenlemeye hazırlandıklarını da vurgulayan Batur, Sosyal İklim Derneği işbirliğinde yürüttükleri Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi kapsamında Konak Genç İklim Meclisi kurduklarını da hatırlatarak, “Tüm dünya iklim krizine çözüm ararken, daha bilinçli bir nesil geliyor. Doğayı seven, yeşile âşık bir nesil bu. Onlar dünyayı eski haline döndürecek. Bu neslin önünü açmak zorundayız. Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Biz de Konak’ta bunu sağlamak için büyük çaba sarf ediyor, çevre konusunda ilçemizde yaptığımız çalışmalara büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilir bir çevre ve iklime yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli’de Çevre Günü Etkinliği: Çöpler Toplandı, Çevre...
Çiğli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında anlamlı bir...
Başkan Mutlu, Konaklı miniklerle fidan dikti
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çocuklarla birlikte fidan diken Başkan Mutlu,...
EÜ’de çocuklarla felsefe ve çocuk hakları tartışıldı
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen “Çocuklarla Felsefe ve...
Yerel Haberleri
TümüBaşkan Tugay ve Sepil Göztepe’nin İnciraltı projesini...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
Urla’da 2600 yıllık gelenek; Bağbozumu Şenlikleri başlıyor
2600 yıl öncesine tanıklık eden; üzüme ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul...
Aydın Erten ‘Halkçı Belediyeciliğin İzinde’ paneliyle anıldı
Gültepe’nin Efsane Başkanı Aydın Erten, vefatının 26’ncı yılında “Aydın Erten’i Anlamak: Halkçı...
Bilge Çınarlar’da neşe dolu buluşma
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yaz döneminde 60 yaş ve üzeri...
Dijital Dershane öğrencileri başarıya taşıdı
Buca Belediyesi’nin ücretsiz eğitim platformu Dijital Dershane ile sınava hazırlanan öğrenciler...
Bozalan İncir Festivali için geri sayım başladı
Bereketli topraklarında yetişen birbirinden güzel ürünlere sahip olan Menemen'de, 6. Bozalan...
Tire TOSBİ’ye yangınlara karşı güçlü güvenlik kalkanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde kente kazandırılan...
Başkan Eşki Çamdibi’nde sözünü tutuyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi bölgesinde yürütülen büyük asfalt serim...
Başkan Tugay İzmir’in hal esnafıyla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret ederek...
Çiğli’de Mahalle Sinema Günlerine Büyük İlgi
Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...
Bayraklı’da Kaçak Atık Dökümüne Suçüstü Müdahale
Bayraklı Belediyesi ekipleri, kamu alanına kaçak atık döken kişiyi suçüstü tespit etti. Plakasız...
Gültepe’de Efsane Başkan Aydın Erten’e yakışan anma
Gültepe’de halkçı belediyeciliği ve devrimci kimliğiyle efsaneleşen unutulmaz Gültepe Belediye...