BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Konak Belediyesi 93. İEF’ye hazır

Konak Belediyesi 93. İEF’ye hazır

Konak Belediyesi bu yıl 93. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki yerini aldı. Belediyeler Sokağı’nda bulunan 102 metrekarelik Konak standında ziyaretçilere, fuarın bu yılki ‘teknoloji’ temasına uygun olarak yapay zekadan 3B baskı ve sanal gerçekliğe kadar farklı deneyimler sunulacak.

0Yorumlar
Konak Belediyesi 93. İEF’ye hazır

Konak Belediyesi, her yıl farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve bu yıl 30 Ağustos-9 Eylül 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan 93. İzmir Enternasyonal Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. Konak Belediyesi’nin Kültürpark Uzun Havuz Belediyeler Sokağı’nda yer alan 102 metrekarelik standında ziyaretçilere, fuarın bu yılki ‘teknoloji’ temasına uygun olarak yapay zekadan 3B baskı ve sanal gerçekliğe kadar farklı deneyimler sunulacak. Açılış günü olan 30 Ağustos’ta konuklarını ağırlamaya başlayacak olan Konak Belediyesi, çeşitli etkinliklerin yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelecek binlerce ziyaretçiye Konak’ın ve belediye hizmetlerinin tanıtımını yapacak. Öte yandan Konaklıların yeni buluşma noktası olan ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken ‘Mutluluk Kahvesi’ de Konak standındaki yerini alacak.

 

Sanal gerçeklikle Konak keşfedilecek

Konak Belediyesi bu yıl İEF’nin de teması olan ‘teknoloji’ alanında ziyaretçilere sunduğu deneyimlerle dikkat çekecek. Stantta yer alan yapay zeka istasyonu ile ziyaretçiler yapay zeka teknolojilerinin günlük hayatta nasıl kullanıldığını deneyimleme fırsatı yakalayacak. 3B baskı istasyonunda da Konak Belediyesi logosu ve minik oyuncak gibi çeşitli objelerin baskıları yapılacak. Üretilen objeler diğer istasyonlarda düzenlenecek yarışmaları kazanan misafirlere hediye edilecek. Ayrıca ziyaretçilere 3B baskı teknolojisi hakkında bilgi verilecek, bu teknolojinin nasıl çalıştığı ve hangi alanlarda kullanıldığı anlatılacak. Teknoloji meraklılarına hitap eden bir diğer istasyonda ise ziyaretçiler sanal gerçeklik (VR) gözlüğü sayesinde Smyrna Agorası’nın 2 bin önceki canlandırmasını deneyimleyerek zamanda yolculuğa çıkacak.

 

 

Fuarın ‘mutluluk’ köşesi

Konaklıların yeni buluşma noktası olan ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken ‘Mutluluk Kahvesi’ de Konak standındaki yerini alacak. Konak Belediyesi standını gezmeye gelen ziyaretçilere tasarımıyla dikkat çeken Mutluluk Kahvesi’nde ücretsiz çay ve kahve ikramında bulunulacak. Ayrıca Mutluluk Kahvesi’nin Kemeraltı ve Yağhaneler’de bulunan şubelerinden daha fazla kişinin yararlanabilmesi için tanıtımı yapılacak.

 

Mutlu: Herkesi bekliyoruz

İzmir Enternasyonal Fuarı’na büyük özenle hazırlandıklarını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Konak Belediyesi olarak Türkiye’nin köklü, tanınmış ve en kapsamlı fuarı olma özelliği ile yerli ve yabancı katılımcıları bir araya getiren İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl da yerimizi alacağız. Fuar boyunca teknoloji temasına uygun etkinlikler düzenleyeceğimiz standımızda bir yandan da ilçemizi ve belediyecilik vizyonumuzu tanıtacağız. Herkesi bu eşsiz fuar heyecanını paylaşmaya ve Konak standını ziyarete bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

4 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

5 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

5 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

8 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

9 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

9 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

10 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

10 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce