BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Kent Lokantaları’nda iftar yemekleri ücretsiz dağıtılıyor

Kent Lokantaları’nda iftar yemekleri ücretsiz dağıtılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ramazan ayında iftar dayanışmasını büyütüyor. Kent Lokantalarındaki ücretsiz iftar yemeği uygulaması ile birlik sofrası büyüyor. 

0Yorumlar
Kent Lokantaları’nda iftar yemekleri ücretsiz dağıtılıyor

Başkan Dr. Cemil Tugay, “Ramazan ayı boyunca Kent Lokantalarımızda iftar yemeği ücretsiz. Ramazan bereketini birlikte yaşamak için sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. İzmirli yurttaşlar ise sıkıntılı günlerde aynı sofrada yeniden umutlandıklarını söyledi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında 30 ilçede iftar sofrası kurmayı sürdürürken, bir taraftan da farklı mahallelerdeki Dayanışma Noktaları aracılığıyla ücretsiz iftar yemeği dağıtıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Kent Lokantaları’ndaki iftar yemeği uygulamasının ücretsiz olacağını duyurmasının ardından dayanışma halkası daha da büyüdü. Yardımsever İzmirlilerin de bağışlarıyla katkıda bulunduğu proje, ramazan ayının sonuna kadar devam edecek.
 
Dayanışma sayesinde ücretsiz yemek dağıtılıyor

Başkan Dr. Cemil Tugay, Kent Lokantaları’nda öğle yemeğinin yanı sıra ramazan ayına özel olarak iftar saatinde de yemek servisi başlattıklarını belirterek “Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerini ücretsiz vereceğiz. Ramazan bereketini birlikte yaşamak için sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  
 
Vatandaş memnun

Kent Lokantaları’na gelen yurttaşlar uygulamadan mutlu. Sıkıntılı günlerde aynı sofrada yeniden umutlandıklarını söylüyorlar.
 
Şükrü Türksever: “Kent Lokantası’na ilk kez geliyorum. Personel on numara, her şey çok güzel. Eksiği yok.”

Ahmet Bölükbaşı: “Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Yemekler mükemmel desek yanlış olmaz. Bundan daha güzel bir hizmet düşünemiyorum. Ramazan ayında Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Minnettarız.”
Murat Güven: “Çok güzel bir uygulama. Kent Lokantası’na zaten geliyorum. Yemekler harika. Burada her şey düşünülmüş.” 

Sevil Opşin: “Çok temiz. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Ama bu lokantalar fazlalaşsın. İnsanlar zor durumdalar. İlgi var, elemanlar çok güler yüzlüler. Başkanımıza bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun.”
Ünal Kuş: “Kent Lokantası’na iki üç gündür geliyorum. İftar sofrasından çok memnunum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Gereken yardımlar yapılıyor. Yemekler güzel, personele diyecek bir şey yok, on numara.”  
Mehmet Kaygısız: “Şu an ülkenin hali belli, ekonomik kriz var. Hepimiz o buhrandan geçiyoruz. Böyle bir projeyi Başkanımızın düşünmesi gerçekten çok güzel. Çok memnunuz. İlk defa geldim. Menü güzel, personel güler yüzlü.”  

Bilal Kıyıcı: “Burada insanlar çorbasını da içiyor yemeğini de yiyor. Çok teşekkür ederiz. Herkesin eline sağlık. Ben devamlı geliyorum. Fazladan yemek de teklif ediyorlar.” 

Erol Tahminci: “Burasının müdavimiyiz. Garibanlar için çok güzel bir uygulama. Şu ekonomik krizde yapılacak en güzel hizmet. Yemekleri gayet güzel. Gül gibi personel var.” 

Merve Tunç: “Sürekli buraya geliyoruz. Yemekler mükemmel. Temiz bir yer. Kesinlikle ihtiyacı olan gelmeli. Tüm ilçelerde açılmasını temenni ediyorum. Ramazan ayında yalnız kalmadık. Başkan Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum.”
 
Ramazan dayanışmasına katkıda bulunmak isteyenler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Lokantaları, bağışlar sayesinde daha fazla ihtiyaç sahibine ücretsiz yemek sunuyor. Kemeraltı’ndaki Kent Lokantası hariç Karabağlar, Çiğli, Menemen ve Aliağa’daki lokantalarda iftar yemeği programı yapılıyor. Ramazan dayanışmasına destek olmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi iştiraki Grand Plaza AŞ ile 0232 2934753 numaralı telefon üzerinden bağlantı kurabiliyor. 
 
Menü her gün değişiyor

Kent Lokantalarında menü her gün değişiyor. Mercimek, sebze, şehriye, tavuk suyu, yayla, ezogelin, domates ya da mantar çorbasına ana yemek olarak orman kebabı, sebzeli köfte, körili fırın but, kıymalı ıspanak, etli nohut, rosto köfte, tencere güveci, tavuk sote, kıymalı bezelye ya da kuru fasulye eşlik ediyor. Yanında ise şehriyeli pirinç pilavı, arpa şehriye pilavı, bulgur pilavı, makarna ya da pirinç pilavı var. Tatlı olarak revani veya Kemalpaşa tatlısı sunuluyor. Mevsim salata, yoğurt, elma veya portakal da menünün içinde yer alıyor. Ekmek, su, iftariyelik mutlaka her menüde bulunuyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

44 dakika önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

3 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

5 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

6 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

7 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

7 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

7 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce