BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka'da tarımsal kalkınma harekatı

Karşıyaka'da tarımsal kalkınma harekatı

Karşıyaka Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin desteği ve işbirliği ile kısa ve uzun vadeli hedefleri kapsayan sosyo-ekonomik içerikli bir tarımsal kalkınma projesine başlıyor

0Yorumlar
Karşıyaka'da tarımsal kalkınma harekatı


Karşıyaka Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin desteği ve işbirliği ile kısa ve uzun vadeli hedefleri kapsayan sosyo-ekonomik içerikli bir tarımsal kalkınma projesine başlıyor.




Proje kapsamında kısa vadede Karşıyaka’nın kırsal alanları olan Yamanlar ve Sancaklı mahallelerinde yer alan boştaki arazilerde tarımsal üretimin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek. Bu süreçte Karşıyaka Belediyesi ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında yapılacak protokolle, söz konusu arazilerde yetiştirilebilecek ürünlerin belirlenmesi ve üretim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi konularında işbirliğine gidilecek. Uzun vadede ise şehre yakın kırsal alanlardaki çiftçiler ile şehirdeki tüketicilerin bir araya gelerek karşılıklı ihtiyaçlarını karşılayacakları, yerel üreticilerin doğa dostu üretim konusunda desteklendiği, tüketicilerin de kooperatifler ve gıda grupları aracılığıyla bir araya gelerek güvenli gıdaya ekonomik fiyatlar ile erişebilecekleri sosyo-ekonomik içerikli bir proje gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

Karşıyaka Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin karşılıklı yapacağı protokolün ön görüşmesi kapsamında şube yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Başkanı Cemil Tugay ve proje yetkilileri bir araya geldi. Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Tevfik Türk, Zerrin Çelik, Fatih Özden, Handan Güven’in, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ve Belediye Proje Uzmanı Alper Akbulut’un katıldığı toplantıda kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin belirlendiği stratejik yol haritası ve yapılacak protokolün kapsamı görüşüldü.

 

Toplantının oldukça verimli geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Cemil Tugay, iyi tarım uygulamalarının ve yerel üreticinin desteklenerek Karşıyakalılar’ın güvenli gıdaya ekonomik olarak erişebilmesini sağlamanın önemine dikkat çekerek; “Tarımsal üretimin geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve yerel üreticilerin desteklenmesinin önemi gün geçtikçe artıyor. İçinde bulunduğumuz salgın bunu bize tekrar hatırlattı. Birbirinden kopuk olan tüketici ve üretici arasında bir dayanışma ağı oluşturmak, sistemli bir işbirliği geliştirmek gerek sosyal gerekse ekonomik açıdan her iki tarafa da katkı sağlayacaktır. Başka bir tarım mümkün, başka bir tüketim mümkün diyerek bunun ilk adımını bugün atıyoruz. Bu süreçte toplumsal sorumluluk ve kamusal görev bilinci ile bize destek olan odamıza teşekkür ediyorum. Her çalışmamızda olduğu gibi bu projemizde de konunun uzmanları olan odalar, akademisyenler ve sivil toplum ile birlikte çalışacağız” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Türk de oda olarak gerek çiftçilerin, üreticilerin gerekse tüketicilerin haklarını koruyarak ve ülke menfaatlerini gözeterek ülkemizdeki tarımsal üretimin geliştirilmesine yönelik mücadele verdiklerini ve bu kapsamda yerel yönetimlere de önemli görevler düştüğüne dikkat çekerek, “Oda olarak üzerimize düşen sorumluluğu alarak sahada da somut projelerin geliştirilmesine destek olacağız. Bu tip projelerin yerelde sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin örnek bir model olabileceğine inanıyoruz. Sayın Başkana da böylesi zor bir dönemde, önemli bir toplumsal problemi çözmek için sergilediği kararlılıktan ve öncülüğünden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 saat önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 saat önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

1 saat önce

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

18 saat önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

22 saat önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

1 gün önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

1 gün önce

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

1 gün önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

1 gün önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

1 gün önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

1 gün önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

1 gün önce