Karşıyaka’da can dostlarla yaza renkli merhaba!
‘Hayvan dostu kent’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, can dostlar yararına “Yaza Merhaba Festivali” düzenledi. Cordelion Taypark Tesisleri’nde gerçekleştirilen festivalden elde edilen tüm gelir, Yuvaloji vakfı aracılığıyla Bakioğlu Can Dostlarım Yaşam Merkezi ve Bakım Evi’ndeki can dostların bakım ve ihtiyaçları için kullanılacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Daha fazla cana umut olmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Yaza Merhaba Festivali”, patili dostlar ve hayvanseverleri Cordelion Taypark’ta bir araya getirdi. Gün boyu süren festival, hem çocuklara hem de hayvan dostlarına hitap eden birbirinden renkli etkinliklerle keyifli anlara sahne oldu. Festivalin tüm geliri, Yuvaloji Vakfı aracılığıyla Bakioğlu Can Dostlarım Yaşam Merkezi ve Bakım Evi’ndeki hayvanların ihtiyaçları için bağışlandı.
SAHİPLENDİRMEYE DİKKAT ÇEKİLDİ
Çocuklar; şişme oyun alanları, atölyeler, pamuk şeker ve popcorn gibi ikramlarla keyifli anlar yaşarken, köpekler de özel yarışmalarda yeteneklerini sergiledi. Sahibiyle En Uyumlu Köpek Yarışması ve Prens-Prenses Köpek Yarışması, izleyicilere neşeli anlar yaşattı. Jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmalarda dereceye giren can dostlar köpek otelinde konaklama, eğitim, tıraş ve kuru mama gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi; günün anısına sahiplerine kupa takdim edildi. Sahiplendirmenin teşvik edilmesi amacıyla festival kapsamında barınaktan sahiplenilen köpekler için sertifika töreni düzenlenerek farkındalık yaratıldı. Ayrıca Volkan Akdeniz’in sunduğu “Çocuk ve Köpek İletişimi” semineri ile pet kuaförlüğü temalı workshop, hem bilinçlendirdi hem bilgilendirdi.
“HAYVAN DOSTU KARŞIYAKA”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Patili dostlarımız, hayatımıza neşe, sevgi ve sadakat katıyor. Karşıyaka Belediyesi olarak can dostlarımızın yaşam hakkını korumak ve koşullarını iyileştirmek amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sahiplenmeyi teşvik etmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak da en az fiziksel çalışmalarımız kadar önemli. Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz festivalde emeği geçen ve katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Karşıyakamızın ‘hayvan dostu kent’ kimliğini korumak ve geliştirmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yuvaloji Vakfı kurucusu Semra Akman ise iş birliği için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Can dostlarımızın sağlığı ve mutluluğu için, yaşam koşullarının olabildiğince iyileştirilmesi için el birliğiyle çabalamaya devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Karşıyaka Belediyesi ekipleri can dostlar için sahada
Karşıyaka Belediyesi, sahipsiz can dostların yaşam kalitesini artırmak ve hayvan dostu kent...
Yerel Haberleri
TümüCan dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
