Karşıyaka Belediyesi’nden haşerelerle kararlı mücadele
Karşıyaka Belediyesi, yıl boyunca kesintisiz sürdürdüğü haşere ve sivrisinek mücadelesine hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilçenin dört bir yanında konteyner ve durgun su kaynakları ilaçlanırken, sinek üremesinin önüne geçmek için kaynağında mücadele çalışmaları yürütülüyor. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Daha sağlıklı ve konforlu bir çevre için ilaçlama çalışmalarımızı yıl boyunca sürdürüyoruz” dedi.
Sağlıklı bir çevre ve konforlu bir kent hedefiyle çalışmalarına devam eden Karşıyaka Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte mevsimsel olarak artış gösteren sinek ve sivrisinek popülasyonuna karşı ilaçlama programını yoğunlaştırdı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan haşere mücadele ekipleri, yıl boyunca kesintisiz şekilde yürüttükleri faaliyetleri yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçenin dört bir yanına yaydı.
DÖRT BİR YANDA İLAÇLAMA
Karşıyaka’nın tüm mahallelerinde eş zamanlı ve koordineli olarak yürütülen saha çalışmalarında, özellikle karasinek oluşumuna zemin hazırlayan çöp konteynerleri ilaçlanıyor. Vatandaşların yaz dönemini daha rahat geçirmesi amacıyla sivrisinek mücadelesine de titizlikle devam eden ekipler; yeşil alanlar, mazgallar, rögarlar ve kuyular başta olmak üzere her noktada dip bucak ilaçlama gerçekleştiriyor. Yıl boyunca devam eden rutin mücadele, yaz aylarında odak noktaların taranması, kış aylarında ise yeraltı sistemlerinin ilaçlanmasıyla kesintisiz bir döngü halinde sürdürülüyor.
“DAHA SAĞLIKLI BİR KARŞIYAKA İÇİN”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İlçemizin her noktasında sağlıklı bir çevre yaratmak ve haşere sorununu en aza indirmek için ilaçlama çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Ekiplerimiz yıl boyunca sahada aktif mücadele verirken, sivrisineklerin ana üreme noktası olan durgun suları düzenli olarak ilaçlıyor. 1 bardak suda milyonlarca sivrisinek üreyebiliyor. Sokak hayvanları için bırakılan ve düzenli olarak temizlenmeyen su kapları, su dolu atıl kalan süs havuzları, evlerin bodrumlarında biriken sular, kullanılmayan eski araba lastikleri… Bunların hepsi birer sivrisinek üreme kaynağı ve dikkat etmemiz gerekiyor. Bu mücadelenin tam başarıya ulaşması için vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bahçe ve balkonlarda ağzı açık su dolu kaplar, kovalar veya saksı altlıkları bırakmayarak sivrisineklerin üremesini hep birlikte engelleyebiliriz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dikili'de doğal gaz ağı genişliyor: 5'inci etap...
Dikili'de doğal gaz altyapı seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Dikili Belediyesi ve İZMİRGAZ...
Büyükşehir’den İlaçlama Seferberliği: 17 İlçede...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte il genelinde haşere ve vektörlere...
Buca’da yaz temizliği hız kesmeden sürüyor
Buca Belediyesi, artan sıcaklıklarla birlikte temizlik çalışmalarını ilçe genelinde...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...
Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...
Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...
Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı
Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...
Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a TEMA Vakfı...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...
Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...
Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...
Konaklı çocuklara Afet Farkındalık Atölyesi
Konak Belediyesi Çocuk Yaz Programı kapsamında Konaklı çocuklar için Afet Farkındalık Atölyesi...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
