Karşıyaka Belediyesi Engelliler Haftası’nda farkındalık yaratacak
Karşıyaka Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenleyeceği etkinliklerle farkındalık yaratacak. “En büyük engel sevgisizliktir” parolasıyla hazırlanan program kapsamında; uçurtma şenliği, dans gösterileri, seminerler ile sanatsal ve sportif pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Hayattaki en büyük engelin sevgisizlik olduğunu biliyor, Karşıyaka’da herkes için eşit, erişilebilir ve sevgi dolu bir yaşam inşa etmek için çalışıyoruz” dedi.
Engelsiz bir yaşam için toplumsal farkındalığı güçlendirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda pek çok etkinliğe imza atacak. Haftaya özel olarak hazırlanan program, 12 Mayıs Pazartesi günü 10.30’da Karşıyaka Çarşısı’nda düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nin ev sahipliğindeki etkinlikler kapsamında da saat 13.00’te “Engelli Merkezi Gösterileri” ile “Dance with Ayaz & Hasan Kılınçer” performansı gerçekleşecek. 13 Mayıs Salı günü saat 11.00’da Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri ve dezavantajlı bireyler, “Kalpten Kalbe Neşe” başlıklı etkinlikte bir araya gelecek. Buluşma, pilates etkinliği, yarışmalar ve dans gösterisi ile renklenecek. 14 Mayıs Çarşamba günü de saat 11.00’da CNVC Merkezi Şiddetsiz İletişim Eğitmen Adayı Esin Erek tarafından “Sempati mi, Empati mi?” başlıklı bir seminer verilecek.
KANATLAR HEPİMİZ İÇİN!
Öte yandan, 14 Mayıs saat 14.00’te Karşıyaka Belediyesi Ana Bina Meclis Salonu’nda, Engelli Hakları Derneği Başkanı Rıza Mutkilioğlu'nun katılımıyla “Farklılıktan Farkındalığa” başlıklı sunum gerçekleştirilecek. 15 Mayıs Perşembe günü, saat 12.00’de Zühal Yücel İzmirli Anaokulu’nda “Kanatlar Hepimiz İçin” temalı uçurtma şenliği düzenlenecek. Günün ikinci etkinliği ise saat 14.30’da İsmail Hakkı Tonguç Eğitim Merkezi’nde (KARGEM) yapılacak. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla, Kedi Otizm Derneği iş birliğiyle “Arkadaşım Otizm” etkinliği gerçekleştirilecek.
“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Her bireyin yaşam hakkını savunuyor, kapsayıcı bir toplum için çalışıyoruz. Bu haftayı sadece bir kutlama değil, farkındalığımızı yükselttiğimiz bir dayanışma zamanı olarak görüyoruz. Hafta boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerle hem farkındalık yaratacak hem de birlikte üretmenin, paylaşmanın gücünü ortaya koyacağız çünkü biliyoruz ki biz birlikte güçlüyüz. Tüm Karşıyakalıları bu anlamlı dayanışmaya ortak olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Engelliler Haftası’nda “Engelsiz Manisa” Yürüyüşü
Manisa’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, “Engelsiz Manisa” sloganıyla düzenlenen kortej...
Karşıyaka ‘Dünya Çevre Günü’nü farkındalık...
Karşıyaka Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerle sürdürülebilir bir...
Menemen'de engeller sevgiyle aşılıyor
Menemen Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında farkındalık yürüyüşü...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
