Karabağlar’da, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenler unutulmadı
Karabağlar Belediyesi, 26 Şubat 1992’de Dağlık Karabağ’da yaşanan Hocalı Katliamında hayatını kaybedenleri düzenlenen törenle bir kez daha andı.
Salih Omurtak Mahallesi’ndeki Hocalı Anıtı önünde düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Türkiye Dairesi Başkanı Cavid İsmayil, Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı, Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Teşkilatı Başkanı Gürsel Özdemir, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Volkan Gürboğa, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Başkan Kınay’dan İnsanlık ve Barış Mesajı
Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşının okunmasının ardından konuşan Başkan Helil Kınay, Hocalı’da yaşanan acıların unutulmaması gerektiğini vurguladı. “Bu acı sadece kan değil; hayatlar, anılar ve umutlar üzerinden de yaşandı” diyen Kınay, savaşın insanlık suçlarına yol açtığını belirtti. “Savaş öldürür, parçalar, yok eder; bizler ise barışı savunmalı ve masumları korumalıyız” ifadelerini kullandı.
Kınay, anmaların hatırlamanın bir sorumluluk olduğunu söyleyerek, geçmişin yükünü taşırken geleceğe umut ve güven yaratmanın önemine dikkat çekti. “Bu acıyı yaratan anlayışlara karşı dimdik durmalıyız. Geleceği yaratacak olan bizleriz ve bir arada olmalıyız” diyerek birlik ve dayanışma mesajı verdi. Konuşmasını, “Anıları ve umutlarıyla kaybettiklerimiz bizlerle beraber yaşayacak. Buradaki kalp ve yürek hepinize emanet. Karabağlar, aynı toprak, aynı vatan, aynı inanç ve kardeşliğin parçasıdır. Birlikte geçmişten ders alarak geleceğe umutla yürüyelim” sözleriyle tamamladı.
Karabağlar’ın Gösterdiği Dayanışma Acımızı Hafifletiyor
Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Türkiye Dairesi Başkanı Cavid İsmayil, Hocalı faciasının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Karabağlar Belediyesi ve etkinliğe destek veren herkese teşekkür eden İsmail, “Karabağlar’ın gösterdiği dayanışma, acımızı hafifletiyor ve geleceğe umut veriyor” dedi. İsmail, Türk dünyasına birlik çağrısı yaparak benzer acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti.
Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı ise Azerbaycan’ın sabır ve stratejiyle güçlenerek 45 günde işgal edilen topraklarını geri almasını anlattı. Şehit ve gazilere minnettarlığını dile getiren Ambarcı, “Bugün Azerbaycan’ın gösterdiği kararlılık, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadele ruhunu günümüze taşıyor” dedi. Ayrıca sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve gazilere teşekkür ederek birlik mesajı verdi.
Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Teşkilatı Başkanı Gürsel Özdemir ise konuşmasında Karabağlar Belediyesi’ne ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, Azerbaycan ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı
“MEN Xocalıyam” Gösterisi ve Gökyüzüne Güvercin Bıraktılar
Konuşmaların ardından, Azerbaycan Kültür Elçisi yönetmen Roza İbadova Kocamaz yönetiminde hazırlanan “MEN Xocalıyam” tiyatral dans gösterisi ilgi gördü. Gösteri sonunda Başkan Kınay ve konuklar, gökyüzüne güvercin bırakarak birlik ve dayanışma mesajı verdiler.
Etkinlik, Hocalı Anıtı’na katılımcıların kırmızı karanfiller sunarak hayatını kaybedenleri bir kez daha anmasıyla sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Madımak Unutulmadı, 35 Can Karabağlar ‘da Anıldı
Sivas Madımak Katliamı'nın 33. yıl dönümünde yakılarak katledilen 35 can, Karabağlar...
Karşıyaka, Madımak’ı andı
Karşıyaka Belediyesi, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren aydınları çeşitli etkinliklerle andı....
Yerel Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
