İzmirlilerin “İyilik Meleği” Pedagog Serap Özbey’e ödül!
Ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde gönüllü olarak gösterdiği cesaret ve performansıyla akıllara kazınan Pedagog Serap Özbey iki ayrı ödülün sahibi oldu.
Ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde gönüllü olarak gösterdiği cesaret ve performansıyla akıllara kazınan Pedagog Serap Özbey iki ayrı ödülün sahibi oldu.
İzmirlilerin “İyilik Meleği” olarak tanıdığı Pedagog Serap Özbey, 6 Şubat 2023 depremlerinin kadın kahramanlarından biri. Geçtiğimiz ay AFAD’ın akredite derneği Afet Gönüllüleri Derneği (AFGD) Genel Kurulu’nda AFAD tarafından ‘Üstün Hizmet Plaketi’ ile onore edilen Özbey, şimdi de 6’ncısı düzenlenen Altın Ege Ödül Töreni’nde ‘Mesleğinde İlham Veren Kadın’ ödülüne layık görüldü.
“Mesleğine Aşk İle Bağlı”
Masa başında değil hayatın içinde olmayı ön plana taşıyan Pedagog Serap Özbey’in özverili çalışmaları iki ödülü de ardı ardına getirdi. Ödül sonrasında duygularını paylaşan Özbey: “Ben mesleğime aşk ile bağlıyım. Öyle ofisimde oturup danışan bekleyemem. Devamlı olarak masa başında oturmak bana göre değil. Sürekli bir üretme isteği içerisindeyim. AFGD’de aldığım Üstün Hizmet Plaketi Hatay’da deprem döneminde ve sonrasında özellikle travma sonrası yaşanan stres bozuklukları alanında gönüllü olarak kadın ve çocuklarla bir aradaydım. Bu arada onların gerek gıda gerek barınma gerekse giyinme olsun, her türlü ihtiyaçları içinde elimden geleni yaptım. Altın Ege Ödülü’nde ise ‘Mesleğinde İlham Veren Kadın’ seçilmemin sebebi içerisinde bulunduğum ve yürüttüğüm sosyal sorumluluk projeleridir.” Dedi.
Özbey: “Örneğin şu dönem; Buca Belediyesi ile Göksu Mahallesi’ndeki Çocuk ve Kadınların yaşamlarına dokunmak için kolları sıvadık. Bu konuda Görkem Duman ve Buca Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Emre Döker’in inanılmaz desteği var. Özellikle toplumun dışlanmış olan kesimindeki kadınlarımız ve ayrımcılığa maruz kalmış Kadınlarımızın psikolojik ve fizyolojik açıdan güçlenmesi için birçok proje hayata geçireceğiz. Bunu Tek başıma değil elbette, Avrasya Roman Akademik ağı ile birlikte başaracağız” diye belirtti.
Özbey’den “Göztepe Kadın Gücü”
Sivil toplum örgütlerinin başarılı ve aynı zamanda çalışkan kadını Pedagog Serap Özbey, İzmirli kadınların dayanışmasını bir üst kademeye taşıyor.
Yeni bir sivil toplum kuruluşunu hayata geçireceklerinin de müjdesini veren Özbey: “Şahane bir dernek kuruyoruz. Göztepe Kadın Gücü… Kadınların gücünü yerelimizden başlayarak ulusala taşıyacağımız, kadın dokunuşuyla nelerin değişebileceğini gözler önüne sereceğimiz Avrupa projelerimiz yolda. Sadece tribünde değil, Kadınlarımızın olduğu her alanda Göztepe Kadın Gücü olarak, orada olacağız. Eşitsizliğe karşı mücadele ederken de eğitimlerle bilinçlendirme yaparken de kız çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarında da yanlarında olacağız. ‘Hep derler ya para değil insan biriktiriyoruz’ diye ben hayat biriktiriyorum, yaşam hikayeleri biriktiriyorum. Dokunduğum her hayat, iz bıraktığım tüm insan beni daha da güçlendiriyor. Yerelden ulusala, ulusaldan dünyaya gücümüz dünyayı sarsacak” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Merhum Başkan Şahin dualarla anıldı
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 20 yıl başkanlık yapan Tahir Şahin'in vefatının birinci...
İzmir’in kuzeyinde orman yangını alarmı
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde başlayan orman yangını, kuvvetli rüzgarın etkisiyle İzmir’in...
Tekirdağ'da silahlı saldırıda 2 polis şehit oldu!
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde silahlı kavga ihbarına müdahale eden iki polis memuru, şüphelinin...
Yerel Haberleri
TümüCan dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
