BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir'de kanserle mücadele eden Adil'e arkadaşlarından bü...

İzmir'de kanserle mücadele eden Adil'e arkadaşlarından büyük destek

İzmir'de, geçen yıl yumuşak doku kanseri teşhisi koyulan ve kanserin metastaz yapması sonucu 14 tümörün çıktığı sağ kolu 6 Aralık'ta kesilen Adil Alçakboy (21), hastaneden taburcu edildikten sonra mah

0Yorumlar
İzmir'de kanserle mücadele eden Adil'e arkadaşlarından büyük destek


İzmir'de, geçen yıl yumuşak doku kanseri teşhisi koyulan ve kanserin metastaz yapması sonucu 14 tümörün çıktığı sağ kolu 6 Aralık'ta kesilen Adil Alçakboy (21), hastaneden taburcu edildikten sonra mahalledeki arkadaşlarının pankartlı ve tezahüratlı desteğiyle karşılandı.




Konak ilçesine bağlı Lale Mahallesi'nde yaşayan, eczacı Adil Alçakboy'a, 2017 yılının Kasım ayında, kolundaki tümör nedeniyle biyopsi yapıldı. Geçen yılın başında da sinovyal sarkom (yumuşak doku) kanseri teşhisi koyulan Alçakboy, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kemoterapi ve ışın tedavisi gördü. Alçakboy, 2018 yılının Haziran ayında ameliyat oldu ve operasyonda kolundaki tümörler alındı; ancak sinirlerdeki zedelenme sonrası kolda fonksiyon kaybı oluştu. Adil Alçakboy, sonraki süreçte tendom transferi ameliyatı da geçirdi. Alçakboy, kanseri atlattığını düşünürken, metastaz sonucu sağ kolunda yine tümör çıktı ve hızla büyüdü. Tümörler, çok zor yerde olması nedeniyle alınamadı ve ampütasyon (iyileşmesi olanaksız görülen organı kesip atma) kararı verildi. Geçen hafta ameliyata alınan Adil Alçakboy'un sağ kolu kesildi. Tedavi sürecinde saçları dökülen, kalan saçları ve sakalları da beyazlayan Alçakboy, motivasyonunu kaybetmedi.

Baba Caner Alçakboy, "Bizim ona destek olmamız, moral vermemiz gerekirken o, bize moral veriyor. Ben bu kadar dirayetli insan gerçekten çok az gördüm. Onunla gurur duyuyorum" dedi.



MORAL KAYNAĞI KİTAPLAR OLDU
Adil Alçakboy, doktorun kendisine önce ampütasyon olmayacağını söylediğini; ancak daha sonraki sürecin bu yönde gelişmediğini belirterek, "Ben moralimi hiçbir zaman kaybetmedim, şu anda da kendimi gayet iyi hissediyorum. Sonuna kadar bu hastalıkla savaşacağım. Enerjim gayet yüksek" diye konuştu. 

Alçakboy, tedavi sürecinde en iyi destekçisinin kitaplar olduğunu dile getirerek, "Kitap okumayı çok seviyorum. Bu süreçte benim en büyük destekçim, en büyük moral kaynağım kitaplar oldu. Daha önce defalarca okuduğum, en sevdiğim yazar olan Oğuz Atay'ı yine okudum. Kitaplar bana, en az yaşadığım acı tecrübeler kadar çok şey öğretti" dedi. 



MAHALLEDE SÜRPRİZ KARŞILAMA
Gürçeşme semtindeki Lale Mahallesi'nde oturan Adil Alçakboy'a, hastaneden taburcu edilip, evine geldiğinde, arkadaşları tarafından karşılama töreni düzenlendi. Ellerinde 'Kanseri yenmiş birine güçlü olmayı öğretemezsin. Bir kez başardın, yine başaracaksın. Bu sefer yalnız değilsin' yazılı pankartı tutan arkadaşları, 'Kanser değil, sen güçlüsün. Saçların değil, sen güzelsin. Bu kanseri biz yeneriz, Adil sen bizim her şeyimizsin' tezahüratıyla Alçakboy'u karşıladı. Yaklaşık 50 kişi, Adil Alçakboy için meşale yaktı.

Karşılamayı düzenleyen Lale Mahallesi'nin muhtarı Sumru Benligül, "Adil görmesin, diye onu sosyal medya hesaplarından engelledim ve toplanılacak saati, mahalle sakinlerinin üye olduğu gruplarda duyurdum. Biz mahallede bir aile gibiyiz, onu seven tüm arkadaşları da davetime kulak verdi ve hep beraber evine gittik. Onu çok seviyoruz ve bu kanseri atlatacağına inanıyoruz" dedi.

Arkadaşlarını karşısında görünce gözyaşı döken Adil Alçakboy ise ilk başta sosyal medya hesaplarından engellendiğini görünce üzüldüğünü ve şok yaşadığını; ancak sürpriz karşılama sonrası nedenini anladığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. (DHA)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

9 dakika önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

49 dakika önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

2 saat önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

2 saat önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

3 saat önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

3 saat önce

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

22 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

1 gün önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

1 gün önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

1 gün önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

1 gün önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce