İzmir Mizah Festivali 20 Aralık’ta başlıyor
6. İzmir Uluslararası Mizah Festivali, 20 Aralık Salı günü başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festivalin açılış töreni Metin Uca’nın sunumuyla gerçekleşecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’nün, İZBB Kültür Sanat Daire Başkanlığı, İZELMAN, Kültürlerarası Sanat Derneği, İzmir Mimarlar Odası, Doğan Kitap, Institut français ve Liszt Enstitüsü işbirliği düzenlediği, yönetmenliğini Vecdi Sayar’ın yaptığı festivalin ikinci gününde, Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde, ‘Nezih Danyal ve Eray Özbek’ten Siyasi Çizgiler’ adlı karikatür sergisi açılacak. Aynı akşam, ‘21 Aralık En Uzun Gece’ etkinliği Fransız Kültür Merkezi’nde saat 19’da üç filmin gösterimi ile gerçekleşecek. Gecede, Ernst Lubitsch’in “To be or not to be”, Stanley Kubrick’in “Dr. Strangelove” (Doktor Garipaşk) ve Bertrand Tavernier’nin “Dışişleri” adlı filmleri gösterilecek.
22 Aralık programı, APİKAM Kitap Kafe’de yer alacak. 18’de başlayacak programda, Doç. Dr. Fevzi Çakmak ve Dr. Asil Kaya’nın katılacağı, moderatörlüğü gazeteci Muzaffer Ayhan Kara’nın üstleneceği ‘Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e Basında Siyasi Mizah’ ve Raşit Çavaş’ın moderatörlüğünde Turgut Çeviker ve Zeki Coşkun’un katılacağı ‘Siyaset ve Mizah’ başlıklı söyleşiler yer alıyor.
Kültürpark İzmir Sanat’ta yer alan 23 Aralık programında, bu yıl yitirdiğimiz usta çizer Latif Demirci’nin “Eyy… Siyaset” sergisinin açılışı, Cihan Demirci ve Kamil Yavuz ’un karikatür sanatının öncüsü Cemal Nadir Güler üstüne söyleşisi ve gene bu yıl yitirdiğimiz İzmirli yönetmen Oğuzhan Tercan’ın “Hırsız Var!” filminin gösterimi var.
24 Aralık Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun’da saat 15’te başlayacak programda, Cihan Demirci’nin efsanevi mizah dergisi ‘Gırgır’ın yaratıcısı Oğuz Aral konulu söyleşisi, Eren Aysan’ın ‘Haldun Taner belgeseli’, Eren Aysan, Haluk Işık, Prof. Dr. Semih Çelenk’in katılımı, Vecdi Sayar’ın moderatörlüğü ile gerçekleşecek ‘Tiyatroda Siyasi Mizah’ paneli ve Balıklıova Köy Tiyatrosu’nun sunacağı “Vatan Kurtaran Şaban” oyunu yer alıyor.
25 Aralık’ta saat 16.30’da İzmir Mimarlar Odası Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikler çerçevesinde, sahnelerde ve televizyonda siyasi mizah örnekleri ile halkın tanıyıp, sevdiği usta sanatçılar, Ferhan Şensoy, Levent Kırca, Turgay Yıldız’dan kısa skeçler izlenecek, ardından Prof. Dr. Oğuz Makal “Sinemada Siyasi Mizah” başlıklı bir konuşma yapacak ve Macar sinemasının ustalarından Peter Bacso’nun “Tanık” filmi gösterilecek. Festivalin son gün programı da Mimarlık Merkezi’nde. 26 Aralık saat 18’de Ahmet Önel, Dr. Efdal Sevinçli, Lütfü Dağtaş’ın katılımı, Bekir Yurdakul’un moderatörlüğü ile “Şair Eşref’ten Muzaffer İzgü’ye İzmir’de Edebiyat ve Mizah’ başlıklı panelin ardından Kemal Sunal anısına sanatçının son filmi, Metin Akpınar, Rafet El Roman, Meltem Cumbul ile başrolleri paylaştığı, Sinan Çetin’in yönettiği “Propaganda” gösterilecek. Tüm etkinlikleri ücretsiz olan festivalin programına, kultursanat.izmir.bel.tr, İzmir Art sitelerinden ve izmirmizahfest sosyal medya hesaplarından erişilebilir.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mizah Nefes Aldırır: 9. İzmir Mizah Festivali panellerle...
Kültürlerarası Sanat Derneği ve Nesin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen 9. İzmir Mizah Festivali,...
8. İzmir Mizah Festivali 16 Aralık’ta başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile düzenlediği 8. İzmir...
İzmir Uluslararası Mizah Festivali başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile düzenlediği 8. İzmir...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
