BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel İzmir Metrosu çalışanlarının gurur yılı

İzmir Metrosu çalışanlarının gurur yılı

22 Mayıs 2000’de 11 kilometrelik hat uzunluğuyla hizmete başlayan İzmir Metro AŞ, 25 yılını dolduran personelini törenle onurlandırdı. Çeyrek asırda 1 milyar 717 milyonu aşkın yolcuyu taşıyan İzmir Metro AŞ’nin çalışanları, bir aile gibi olduklarını ve İzmirlilere hizmet etmekten onur duyduklarını belirtti.

0Yorumlar
İzmir Metrosu çalışanlarının gurur yılı

İzmir’de ulaşımın can damarları Evka-3 – Narlıdere Kaymakamlık Metrosu, Konak, Karşıyaka ve Çiğli Tramvayı’nı işleten İzmir Metro AŞ, 25. hizmet yılını geride bıraktı.  22 Mayıs 2000 tarihinde Üçyol – Bornova arasındaki 11 kilometrelik hat uzunluğu ve 10 istasyonla toplu ulaşım hizmeti vermeye başlayan İzmir Metro AŞ, yıllar içinde büyüyerek yoluna emin adımlarla devam etti. Bornova’dan Evka-3’e, Üçyol’dan Fahrettin Altay’a ve ardından Narlıdere Kaymakamlık’a uzayan metro, Konak, Karşıyaka ve Çiğli tramvaylarıyla daha da güç kazandı. İzmir, 60 kilometrelik hafif raylı ulaşım sistemine kavuştu. Çeyrek asırda 1 milyar 717 milyonu aşkın yolcu taşıyan İzmir Metro AŞ, Buca Metrosu ile büyüyerek yoluna devam edecek. İzmir Metro AŞ çalışanları da, İzmirlilere en iyi hizmeti verebilmek için 25 yıldır titizlikle çalıştıklarını ifade etti. Bir aile olduklarını belirten personel, görev sürelerinin 25. yılında düzenlenen törenle onurlandırıldı. 

“Gerçekten güzel bir ailemiz var”
İşini büyük bir titizlikle yaptığını söyleyen atölye çalışanı Cemil Kuş, “25 yıldır atölyede çalışıyorum. Ben profesyonel futbolcuydum, sakatlanınca bu işe başladım. İyi ki de başlamışım. Biz metroyu çok sevdik, çok büyük emekler verdik. Trenlerin hepsinde izimiz, emeğimiz var. En eski ABB araçlarımızda ilk başladığımızda acaba yolcu binecek mi binmeyecek mi diye tartışırken, 25-30 bin yolcu taşıyalım derken 400-450 bin yolcuları bulduk. Bir hata yapmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yolcuyu kendi çocuğumuz, annemiz, babamız gibi düşündük. Trenlerimize de öyle baktık. Buraya girdiğimde evliydim, çocuğum yoktu, 15 gün önce oğlum nişanlandı. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki. Ama burada zaman güzel geçti. Çeyrek asır kolay değil ama mutluyuz, huzurluyuz. En iyi şekilde hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

“Dışarıdan bir an önce buraya dönmek istiyorum”
25 yıldır atölyede çalışan bir diğer personel Hakan Çakın ise, “Üniversiteden sonra ilk iş yerim. 25’inci yılım. Çok mutlu ve gururluyum. İlk günü çok iyi hatırlıyorum. İlk aracı, aracın numarasını. Çok güzel günlerim geçti burada. Bazen dışarıda işim oluyor hemen atölyeye dönmek istiyorum” dedi.

“Hayat bazen şans tanır”
İzmir Metro AŞ’de vatmanlık yapan Hüseyin Öğünç, daha önce güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek,  “Hayat bazen insana şans tanır, benimki de şans oldu. Zaman uçup gidiyor, bizim işimiz tempolu. Zamanla yarışıyoruz. Nasıl geçtiğini bilmiyorum. 25 yıl su gibi akıp gitti. Kaza bela vermesin deriz biz hep, ağız tadıyla emekli olmak nasip olsun” dedi. 

“25 yıl çok çabuk geçti”
Konak Tramvayı İşletme Müdürü Bahadır Yiğit, “25 yıl çok uzun gibi gözükse de göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Güzel yıllarımız, güzel işlerimiz oldu. 2000 yılında henüz metro işletmeye açılmadan göreve başladım. İlk görevim kontrolörlüktü. 25 yıl boyunca değişik kademelerde görev aldıktan sonra şu anki görevime başladım. Nice 25 yıllara” dedi. 
İstasyonlar Müdürü Tamer İş, “Zamanın bu kadar hızlı geçeceğini hiç düşünmedik. Rüzgar gibi geçti. Devam edebildiğimiz kadar çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

10 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

13 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

14 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

16 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

16 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

16 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

17 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce