BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor

İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor

Deprem bölgesindeki şehirlerin itfaiye teşkilatları da ağır yara aldı. İlk günden beri bölgede faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri Hatay’da sahadaki birçok çalışmaya destek veriyor. İzmirli itfaiyeciler bir yandan da yangınlara müdahale ediyor ve olası tehlikeleri önlemeye çalışıyor.

0Yorumlar
İzmir İtfaiyesi Hatay’da gece gündüz çalışıyor

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye’de afet koordinasyon merkezleri kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere destek olmak üzere aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Depremin hemen sonrasında Hatay’da çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri de ihbarları değerlendirerek en kısa sürede harekete geçiyor. Yangınlara karşı teyakkuzda olan ekipler, çadır kentte olası tehlikelere karşı da Büyükşehir’in diğer birimleriyle ortak çalışıyor.

“Barınma sahaları oluşturduk”
İtfaiye Dairesi Başkanlığı amirlerinden Mahir Yıldız, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bölgedeki ilk ekiplerden bir tanesiydi. Arama kurtarma çalışmalarından sonra AFAD enkaz kaldırma işlemine geçti. Biz de bununla beraber kendi sahamıza çekilip vatandaşın barınma ihtiyaçları için yanında olmaya başladık, çadır kurulumu çalışmalarına katıldık. Çadır kentte arozöz ve AKS araçlarımızla olası tehlikeye karşı refakat hizmetine başladık. Aynı zamanda çadır kentlerde barınamayan veya tarım ve hayvancılıkla uğraşan bazı vatandaşlarımız bize başvurarak mülklerinin yanında ikamet etmek istediklerini belirttiler. Biz de çadırlarla onların olduğu mülklerde barınma sahaları oluşturduk. Vatandaşların derdine derman olma gayreti içine girdik. Bununla beraber bölgede çıkan yangınlara da müdahale ettik. Bölgenin en büyük narenciye soğuk hava deposunda çıkan yangını kısa sürede söndürdük” diye konuştu.

“Hatay İtfaiyesi büyük hasar aldı”
Konteyner kent çalışmalarına da değinen Yıldız, “Refakat amaçlı konuşlandık. Çadır yaşam alanlarını konteyner kente aktaracağız. Bu yaşam alanlarında da olası bir yangın ya da kurtarma gerektiren olaylarda vatandaşa refakat etmiş olacağız. Hatay İtfaiyesi depremde büyük hasar aldı. Biz de bu açığı kapatmak adına diğer illerden bu görevlerimizi icra etmeye geldik. Sabah kalktığımızda rutin kontrollerimizi ve hazırlığımızı yapıyoruz. Koordinasyon merkezinin bize bildirdiği vaka, kurtarma ya da çadır tarzı ihtiyaçlarda verilen adreslere gidip çalışmaları yapıyoruz. 50 personelle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

21 dakika önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

1 saat önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

2 saat önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

2 saat önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

4 saat önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

4 saat önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

5 saat önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

5 saat önce

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

1 gün önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

1 gün önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

1 gün önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

1 gün önce