İzmir Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finali’ne ev sahipliği yapacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle Fuar İzmir’de yapılan Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2022’de kazanan takımlara ödülleri verildi. Etkinliğin açılışında İzmir’in 2024 yılında WRO Uluslararası Finali’ne ev sahipliği yapacağı açıklandı.
2024’te İzmir’de yapılacak WRO Uluslararası Finali, dünyanın farklı yerlerinden gelecek 600 takımla birlikte 3 bin 500'e yakın katılımcıyı İzmir'de buluşturacak.
Kazananlar
Adana Kozan Bilim ve Sanat Merkezi ekibi Geleceğin Mucitleri Yıldızlar’da birincilik, Özel Ordu Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi ekibi Kurallı Klasman Gençler’de birincilik, Özel Tevfik Fikret Ortaokulu ekibi Geleceğin Mucitleri Küçük Yıldızlar’da ikincilik, Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi ekibi Spor Klasmanı Tenis’te birincilik, Şehzadeler Kendin Yap Atölyesi ekibi Geleceğin Mucitleri Yıldızlar’da ikincilik ve üçüncülük, İnovaThink Bilişim Teknolojiler ekibi Geleceğin Mucitleri Gençler’de birincilik ve ikincilik, TAKEV ROBOTİCS Geleceğin Mucitleri Gençler’de üçüncülük, Karşıyaka Özel TAKEV Ortaokulu Kurallı Klasman Yıldızlar’da üçüncülük, Özel BİLNET Okulları Balıkesir Ortaokulu ekibi Kurallı Klasman Küçük Yıldızlar’da ikincilik ödülünü aldı.
Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye
Dünyada 75’den fazla ülkeden 28 bin takımın katıldığı Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO), 2014 yılından beri Türkiye'de Bilim Kahramanları Derneği tarafından Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye adıyla düzenleniyor. Dünya Robot Olimpiyatı, farklı ülkelerde uygulanan ve katılımcı her ülkenin klasman birincilerinin katıldığı, uluslararası bir finalle sonuçlanan yerel ve ulusal turnuvalar serisidir. Dünya Robot Olimpiyatı, ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştiriyor. Programa katılan 8-19 yaş çocuklar takımları ile her yıl belirlenen tema doğrultusunda robotik alanında çalışmalarını yapıyor. Türkiye’de bugüne kadar 9 farklı klasmanda yürütülen programa 33 şehirden bin 294 çocuk ve genç katıldı. Programın Türkiye Finali 2016-2018 yılları arasında İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ işbirliğiyle Fuar İzmir'de yapılıyor. Son iki sene pandemi koşulları sebebiyle etkinlik çevrim içi olarak yürütüldü.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finali'ne 90 ülke...
Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) 2024 Türkiye Uluslararası Finali için geri...
İzmir, uluslararası toplu ulaşım dünyasını ağırlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Metro AŞ, 1–3 Temmuz 2026 tarihlerinde Uluslararası...
Dünya Robot Olimpiyatı'nda kazananlar belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ’ın destekleriyle Bilim Kahramanları Derneği...
Yerel Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
