İzmir’de Sokak hayvanları çalıştayı düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıran kararlar almak amacıyla düzenlediği “Birlikte Yaşamak Mümkün” başlıklı çalıştay başladı. Çalıştay yarın atölye çalışmalarının ardından hazırlanacak raporla son bulacak.
Sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve sahiplendirilmesinde Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Birlikte Yaşamak Mümkün" çalıştayı başladı. Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki iki günlük çalıştay sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıran kararlar alınmasını amaçlıyor.
Çalıştayın açılışına HAYTAP temsilcileri, Hayvanlar İçin Projeler Derneği temsilcileri, akademisyenler ve yurttaşlar katıldı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sözlerine Bartın Amasra'da maden ocağındaki patlama nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşları anarak başladı. Başkan Tunç Soyer, “Bu sabah itibariyle 28 canımızı kaybettiğimizi öğrendik. Daha 13 kardeşimiz toprak altında. Sağ salim kurtulmalarını diliyoruz. Arkadaşlarımız dün geceden beri hazır. İhtiyaç durumunda orda olmak üzere bekliyorlar” dedi.
“Biz doğanın merkezinde değiliz”
İnsanın doğanın merkezinde olmadığını, doğanın bir parçası olduğunu hatırlatan Başkan Soyer, “Bizim doğa ile uyumlu bir hayat kurmamız lazım. Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsümüz aslında tam da bu fikrin bilgisinin üretileceği bir alan. Burada verilen bu emekler, doğa ile barışık bir hayatın kurulması için vesile olur, ona katkı verir” dedi.

“Birlikte güzel çalışmalar yapacağız”
Barınağa terk edilen bir köpekle kürsüye çıkan Hayvanlar İçin Projeler Derneği Başkanı Funda Bonomo da “Başkanımıza ve belediyemize hem bu muhteşem tesisi hizmete aldıkları hem de sokak hayvanları için böyle bir çalıştay düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Birlikte güzel çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
Rapor hazırlanacak
Çalıştayın ilk gününde "Sokak hayvanlarına yönelik kamusal çalışmalar", "Hayvan refahı, davranışları ve barınak yönetimi", "Hayvan hakları bağlamında kentsel politika ve planlama", "Bilinçli besleme ve pozitif davranış eğitimi", "İdeal birlikte yaşamda, toplumsal iletişim’ başlıkları altında fikirler üretilecek, talep ile öneriler dile getirecek.
Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ve Hayvanlar İçin Projeler Derneği tarafından organize edilen çalıştayın ikinci gününde ise katılımcılar, "Hayvan hakları üzerine yanlış ve doğru bilinenler", "Şehir planlamada sokak hayvanlarının göz önüne alınıp alınmaması üzerine tartışmalar", "Sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik tartışmalar", "İnsan ve hayvan yaşamının refahı için toplumsal uzlaşma", "Toplumsal yaşam unsuru olarak sokak hayvanları" konu başlıklarında atölye çalışması yapacak. Çalıştay yarın atölye çalışmalarının ardından hazırlanacak raporla son bulacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
'Yeni Parti' için 90'ın üzerinde vekil imza verdi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kurulacağını duyurduğu "yeni parti" için gerçekleştirilen...
Yerel Haberleri
TümüBaşkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
