İzmir'de bir ilk: Sadece kadınlar üretiyor!
Cinsiyet eşitliğine örnek..
Karaburun Belediyesi’nin yarımadadaki tarımsal ürünlerin daha fazla katma değer yaratması için tepeden tırnağa yenilediği Zeytinyağı Fabrikası, üretim süreçlerinde sadece kadınların çalışıyor olması ile İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Karaburun Belediyesi’nin yarımadadaki tarımsal ürünlerin daha fazla katma değer yaratması için tepeden tırnağa yenilediği Zeytinyağı Fabrikası, üretim süreçlerinde sadece kadınların çalışıyor olması ile İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, tesisteki kadrolarda kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, “İş hayatındaki cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırarak toplumda kadına ve erkeğe kalıplaşmış tanımlarla bakmanın önüne geçilebilirse, kadınlar her alanda etkinliğini ortaya koyacaktır. Her meslekte ve her işte en üst düzeyde başarı sağlayan Türk kadınları, Karaburun zeytinyağına da hamarat elleriyle hayat veriyor. Kasım ayı ile başlayan ve Şubat ayı sonuna kadar devam eden zorlu hasat döneminde tesisimiz yurttaşlarımıza en uygun maliyetlerle sıkım hizmeti veriyor. Ölmez ağaçlarımızdan topladığımız zeytinlerimiz, kadınlarımızın hamarat elleriyle sofralarımıza ulaşıyor, yemeklerimize lezzet katıyor. İlçemize özgü olan ve olgunlaştığında dalından koparılıp yenebilen hurma zeytinlerimizden sıkılan zeytinyağımızı herkesin tatmasını istiyoruz.” dedi.

GELECEK YIL KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAK
Tesiste hem vatandaşların hem de belediyeye ait zeytinliklerdeki ürünlerin sıkımının yapıldığını anımsatan Erdoğan, günlük 30 ton seviyesinde olan zeytin işleme kapasitesini gelecek yıl 60 tona çıkaracaklarını kaydetti.

Zeytinyağı Fabrikası’nda, Karaburun Belediyesi’nin mülkiyetindeki zeytinliklerden hasat edilen zeytinyağları, belediye bünyesindeki Seramik Atölyesi’nde tasarlanan özel şişelerde Mimasbel markasıyla satılmaya başlayacak. Gelecek yıl taş baskı soğuk sıkım işlemine de başlanacak tesisin gıda mühendisi başta olmak üzere operatör, yağ ölçüm, asit ölçüm gibi üretim süreçlerinin tamamında, yörede ikamet eden kadınlara istihdam sağlanıyor.
Yorumlar (1)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karantina’da renkli buluşma: Gece Kermesi, Gün Batımı...
Konak Belediyesi’nin üreten kadınların emeğine değer katan Gece Kermesi, bu kez Gün Batımı...
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...
Toprakla buluşan kadınlar, hasat sevincini Başkan...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mahalle Bostanlarında üretim yapan kadınlarla...
Yerel Haberleri
TümüCan dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
