İzmir Büyükşehir Belediyesi su topunda Avrupa sahnesinde
Dev bütçeli rakipleri önünde altyapı sporcularıyla kadınlarda U19, U15 ve U13 Türkiye Şampiyonu unvanını alan, U17 kadın ve erkeklerde ikinci, U19 erkeklerde üçüncü olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, su topunda başarıdan başarıya koşuyor. Büyük Kadın Takımı, Galatasaray’ı yenerek gelen şampiyonluğun ardından İzmir tarihinde ilk kez kadınlar kategorisinde Avrupa kupalarına katılma bileti aldı. Ekim ayında Challenge Cup adıyla düzenlenecek organizasyonun henüz yeri kesinlik kazanmadı.
Henüz 3 yıllık bir geçmişe sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi Sutopu Takımı’ndan Hamiyet Süzmeçelik, Hanzade Dabbağ, İremnaz Karataş, Zeynep Hepkorucu, Asya Özdemir ve Selin Yüksel, 29 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde Manisa’da düzenlenecek U17 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Sutopu Kadın Milli Takımı’nda yer alacak ve ay-yıldızlı ekibimizin ana kadrosunu oluşturacak. Şampiyonada Türkiye’nin yanı sıra 16 ülke daha bulunuyor.

"GURUR KAYNAĞI"
A Milli Takım’da Ceren Bulut, Kübra Kuş, Zeynep Visha, Eylül Arıcı, Selina Çolak, Hanzade Dabbağ, Zeynep Erdem ve Hamiyet Süzmeçelik’in, Avrupa 10'uncusu olan U15 Milli Takımı’nda Lal Uz, Elif Işılak, Mina Bozkurt ve Eda Moroğlu’nun mayo giydiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Egeli, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in belirlediği vizyonla tamamen altyapı sporcularımızla dev bütçeli rakiplerimiz önünde kazanılan başarılar gurur verici" dedi.
Egeli, A ve U17 Kadın Milli takımlarımızın çekirdek kadrosunu İzmirli sporcuların oluşturduğunu vurgulayarak, "İzmir tarihinde ilk kez bir kadın su topu takımı Avrupa’da mücadele edecek. Başkanımız Tunç Soyer’in İzmir’i su ve plaj sporlarında Avrupa’nın merkezi yapma hedefinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Diğer yandan şubemiz antrenörlerinden Evangelos Pateros, Soykan Üstünkar ve Cihangir Nergiz’in milli takımlarımızda görev almaları da bizim için ayrı bir gurur kaynağı" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Avrupa'dan kritik gemi söküm çağrısı: Aliağa yasaklansın!
Avrupa’nın en büyük ve köklü çelik örgütlerinden EUROFER (Avrupa Çelik Birliği), yılda yaklaşık...
Bornova Avrupa’nın enerji sahnesinde
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Energy Cities’in Guimarães’te düzenlenen genel kurulunda...
İzBBŞT Gençlik Günleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 3-17 Mayıs tarihleri arasında...
Yerel Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
