İzmir Başkanlar Kurulu'ndan UNESCO Dünya Mirası desteği
İzmir’in önde gelen iş dünyası kurumlarını bünyesinde bulunduran ve sekretaryasını Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın gerçekleştirdiği İzmir Başkanlar Kurulu’ndan İzmir Tarihi Çarşı’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasına tam destek geldi.
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili sürecin yakından takip edildiği ve Kemeraltı ve Tarihi Alan'ın Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmesi sonrasında da bu alanın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için gereken her türlü katkıya hazır oldukları belirtildi.
İzmir Başkanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “İzmir’in Efes ve Bergama'dan sonra 3. kez UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil olması amacıyla “İzmir Tarihi Liman Kenti” dosyası 14 Nisan 2020 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenmiştir. Geçici listeye eklenmesinin akabinde sürece dair Alan Yönetim Planı ve UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık dosyasının hazırlanmasına ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile 05.05.2020 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. İşbu protokol kapsamında oluşturulan İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı önderliğinde hazırlanan Alan Yönetim Planı 29 Haziran 2022 tarihinde Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’nun tüm üyelerinin olumlu görüş vermesi üzerine oybirliği ile kabul edilmiş, eş zamanlı olarak hazırlanan UNESCO Dünya Miras Listesi Adaylık Dosyası ise 8 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştır. İşbu yazılı beyan ile İzmir Başkanlar Kurulu üyeleri olarak; bağlı olduğumuz tüm kuruluşların ekte yer alan, adaylık başvuru dosyası hazırlık sürecinde yereldeki kurumlar olarak ortak hareket ettiğimiz UNESCO Dünya Miras Listesi Adaylık Dosyası’nın; İzmir kültür mirasının korunması ve yaşatılması için önemli değerde, bütünleştirici bir proje olduğunu, Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmesi sonrasında söz konusu alanın korunarak yaşatılan, yaşatılarak geleceğe aktarılan bir dünya miras alanı olması adına çalışmalarımızı sürdüreceğimizi beyan ve taahhüt ederiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tarihin merkezinde dinamit deposu: Defalarca mühürlenen...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde adı geçen...
İzmir’in binlerce yıllık şifa mirası belgesel oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belgeseli “Asklepion’un Mirası”, Başkan Dr. Cemil Tugay’ın...
Bergama’da Kibele izlerine rastlandı: Alan arkeolojik sit...
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Bergama ilçesinde, Ana Tanrıça Kibele ile ilişkili olabileceği...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
