İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı Karabağlar'da kutlandı
Karabağlar Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlediği törenle İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından kabul edilmesinin 103'üncü yılını kutladı.
İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin 103. yılı, Karabağlar Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Büyük şairin büstünün de yer aldığı parktaki törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KARBEM öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra katılımcılara seslenen Başkan Selvitopu, Ulusal Kurtuluş Savaşı ruhunu en iyi şekilde yansıtan marşımızın kabul edilmesinin 103. yılını kutladı ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle andı.
İstiklal Marşı'nın her dizesinde ve kelimesinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı verilen bu örnek mücadelenin izlerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Ulusal Kurtuluş Savaşına inanmayan, özgürlük ve bağımsızlığı ruhunda hissetmeyenlerin bu marşı yazması mümkün değildir. O ruh her dizeye yansımıştır. İstiklal Marşı bu yönüyle çok önemlidir” dedi.
Farklı görüşten olsa da bu ruhun Nazım Hikmet'te de bulunduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, “Onların içinde vatan ve insan sevgisi vardır. Bağımsızlık ve özgürlük vardır” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un düzenlenen yarışmaya para ödülü olduğu için katılmadığını dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu yönüyle yazılışını ve kabul edilişini çok iyi anlamamız, gelecek kuşaklara da anlatmamız gerekiyor. Bağımsızlık mücadelemizin aynası İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yılını bir kez daha kutluyorum. Nice yıldönümlerinde bir arada olmak dileğiyle, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal, Yaşasın Mehmet Akif Ersoy” diye konuştu.
Başkan Selvitopu'nun konuşmasının ardından KARBEM öğrencileri Irmak Hotamış ve Aydın Efe Balcı “Bayrak” şiirini seslendirdi.
Tören, Mehmet Akif Ersoy Büstü'ne kırmızı karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İstiklal Marşı’nı yedi kez okuttu, Türkiye’nin gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün down sendromlu milli sporcusu Alper Öztürk (34)...
Arapça İstiklal Marşı okutulmasına soruşturma
Karaman Valiliği, 12 Mart'ta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü...
Başkanlık makamında gurur veren buluşma
İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 4...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
