İnciraltı Terapi Bahçesi açıldı: Doğanın iyileştirici gücü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnciraltı Kent Ormanı’nda ‘Terapi Bahçesi’ açılışını gerçekleştirdi. Yaşlılar, engelliler ve çocuklar için doğanın iyileştirici gücünün öne çıkartıldığı İnciraltı Terapi Bahçesi’nin açılışında önemli açıklamalarda bulunan Soyer, ‘’ Yaşadığımız çağda doğanın iyileştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu gücü bizlerle buluşturan Terapi bahçemizin tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Berivan Kaya/Ege'ye Bakış- İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşlılar, engelliler ve çocuklar için Terapi Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Doğanın ve bitkilerin sakinleştirici etkisinin bir iyileşme aracı olarak kullanıldığı Terapi Bahçesi’nin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Engelsİzmir Yönetim Kurulu ve Mahalle Muhtarları katılım sağladı. “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” anlayışıyla yola çıkan Soyer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.
Terapi Bahçesi’nin farkındalık yaratmak için önem bir adım olduğunu belirten Tunç Soyer, ‘’ Birleşmiş Milletler 10-16 Mayıs’ı engellilerin toplumsal yaşama eşit katılımına dikkat çekmek için Engelliler Haftası olarak kabul ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl çok sayıda organizasyon gerçekleştirerek şehrimizde bu konudaki farkındalığı büyütmeye gayret ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Terapi Bahçesi bizi bu hedefe yaklaştıran en önemli adımlardan biri’’ dedi.
İzmir’deki en önemli adım
Doğanın iyileştirici bir gücü olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, ‘’Yürürken, düşünürken, koşarken, uyurken hayatımızın her saniyesinde doğanın ayrılmaz bir parçasıyız. Aldığımız her nefes, yediğimiz her lokma her yudum su doğanın bütünüyle aramızda bir bağ kurmamızı sağlıyor. Ne var ki doğanın bir parçası olduğumuz gerçeğini unutuyoruz. Doğa ile aramızdaki bağları hatırlamanın ve diğer canlılarla temas etmenin pek çok rahatsızlığı iyileştirdiği bilimsel bir gerçek. Doğanın iyileştirici bir gücü var. Bu noktadan hareketle dünyanın pek çok yerinde terapi bahçeleri kuruluyor. İnsanların doğal alanları ziyaret edebildiği büyük ölçekli parkların sayısı her gün artıyor. Açtığımız bu bahçe dünyada bu gelişimin İzmir’deki önemli adımların biri. Projemiz şehrimizdeki engelli vatandaşlarımızın doğa ile güçlü bağlar kurması için tasarlandı’’ ifadelerini kullandı.
Terapi bahçesinin toplam 32 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olduğunu aktaran Tunç Soyer, ‘’ Burada özel gereksinimli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak projeler verilen ve içinde sosyal faaliyetlerin devam ettiği bir kampüs kurduk. Bu geniş kampüsün içinde farklı atölye alanları yer alıyor. Terapi bahçemizde her yatan ziyaretçilerimiz için uzmanlar eşliğinde doğa temelli programlar düzenlenecek.
Yaşadığımız çağda doğanın iyileştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu gücü bizlerle buluşturan Terapi bahçemizin tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Türkiye’nin ilk Terapi Bahçesi
Engelsİzmir Yürütme Kurulu Başkanı Levent Köstem ise açıklamasında doğanın insanı mutlu eden önemli terapi yöntemi olduğunu söyledi. Türkiye’nin ilk Terapi Bahçesi’nin İnciraltı Terapi Bahçesi olduğuna dikkat çeken Levent Köstem, ‘’Bir kentin en önemli özelliği sağlıklı kentlerdir. Doğa insanı tedavi eden, sakinleştiren, huzur veren, insanı mutlu eden en önemli terapi amacı. Bu alandan yaşlılar engelliler, çocuklar, madde bağımlıları faydalanabilir. Bu alan zaman içerisinde çok daha iyi hale gelecek. Biz bir öğrenme süreci getirdik. Net olarak söyleyebilirim Türkiye’nin ilk terapi bahçesi burası’’ dedi.
Önemli bir görevimiz var…
İzmir’e faydalı olacak projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Köstem, ‘’ Bundan sonra amaç bu alanı sürdürebilir bir proje ile insanlara çok daha farklı bir şekilde sunmaya çalışmak olacaktır. Çok daha fazla terapi alanları yaratılabilir. Biz engelsİzmir olarak sürekli projeler üretmeye çalışıyoruz. Bütün derdimiz bu kente faydalı olabilecek projeleri üretmek ve hayata geçirmek. Güzel bir yer yarattığımızı düşünüyoruz. Yaşlılara, engellilere ve çocuklara huzur veren bir yer olsun. Önemli bir görevimiz var doğayı hoyrat kullanmamalıyız’’ ifadelerini kullandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür eden Köstem, ‘’Başka bir engelli politikası mümkündür yolunda çok daha iyi şeyler yapılacağına inanıyoruz’’ dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’in yeşil mirası İnciraltı Kent Ormanı yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı Kent Ormanı'nda kapsamlı yenileme çalışması başlattı....
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e Kent Ormanı eleştirisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı Kent Ormanı'nın bakımsızlık ve güvenlik...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...



