BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Güzelbahçeliler, Ali İsmail Korkmaz'ı andı

Güzelbahçeliler, Ali İsmail Korkmaz'ı andı

Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 13’üncü yılında, Güzelbahçe’de adının yaşatıldığı parkta düzenlenen törenle anıldı.

· 3 dk okuma · 311 okunma
0Yorumlar
Güzelbahçeliler, Ali İsmail Korkmaz'ı andı

Kahramandere Mahallesi’ndeki Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda gerçekleştirilen anma törenine Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Onu anmak, geleceğe karşı sorumluluğumuzu hatırlamaktır”

Ali İsmail Korkmaz’ı anmanın yalnızca geçmişte yaşanan acıları hatırlamak olmadığını belirten Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, “Ali İsmail Korkmaz, bu ülkenin umut dolu gençlerinden biriydi. Yaşama dair hedefleri, umutları ve hayalleri vardı. Hayatının baharında, henüz 19 yaşındayken aramızdan ayrılması yalnızca ailesini değil, vicdan sahibi milyonlarca insanı derinden yaraladı. Ali İsmail Korkmaz’ı anmak, yalnızca geçmişte yaşanan acıları hatırlamak değil, aynı zamanda geleceğe karşı sorumluluğumuzu da hatırlamaktır. Gençlerimizin kendilerini güvende hissettikleri, düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri bir toplum hedefi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ali İsmail Korkmaz’ı rahmet ve özlemle anıyor, ailesini ve sevenlerini saygıyla selamlıyorum. Ruhu şad olsun” diye konuştu.

“Bugün 32 yaşında olacaktı”

Zulmün biçim değiştirerek farklı zaman ve yerlerde kendisini göstermeye devam ettiğini ifade eden CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, ‘‘Vurmayın, öldüm’ sözü hâlâ hepimizin hafızasında. Ali İsmail bugün 32 yaşında olacaktı. Zulüm şekil değiştiriyor ancak zalimliğinden vazgeçmiyor. O gün son tekmeyi atanlarla bugün insanları haksız yere cezaevine gönderenler aynı anlayışı sürdürüyor. Yitirdiğimiz insanları hatırlamak ve anmakla geçen günlerimiz var. Ancak vazgeçmeyeceğiz. Yaşarken özgürlüğünüz kısıtlanıyor, nefesiniz kesiliyorsa bunun toprağın altında olmaktan çok da farkı yoktur. Herkes korkar ama Ali İsmail’ler korkmaz” dedi.

“İçimiz hâlâ kan ağlıyor”

Yaşanan acının hâlâ tazeliğini koruduğunu dile getiren önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, “Ali İsmail, tekme ve yumruklarla ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İçimiz hâlâ kan ağlıyor. Yıllarca duruşmaları takip ettik. Ne yazık ki sorumluların tamamı hak ettikleri cezaları almadı. Yalnızca Ali İsmail’i değil; Mehmet Ayvalıtaş’ı, Berkin Elvan’ı, Ahmet Atakan’ı, Ethem Sarısülük’ü, Hasan Ferit Gedik’i, Medeni Yıldırım’ı ve daha nicelerini kaybettik. Hukuksuzluklar devam ediyor. Ancak yılgınlık yok, mücadeleye devam edeceğiz. Yaşamını yitiren bütün gençlerimizi bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Ali İsmail Korkmaz’ın anısına parkta bulunan anı noktasına karanfiller bıraktı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

12 saat önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

13 saat önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

13 saat önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

16 saat önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

16 saat önce

Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...

18 saat önce

Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...

18 saat önce

Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı

Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi  ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...

19 saat önce

Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a TEMA Vakfı...

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...

2 gün önce

Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...

Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...

2 gün önce

Konaklı çocuklara Afet Farkındalık Atölyesi

Konak Belediyesi Çocuk Yaz Programı kapsamında Konaklı çocuklar için Afet Farkındalık Atölyesi...

2 gün önce

Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik

Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...

2 gün önce