BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Güzelbahçeli gençler, Atatürk için söyledi

Güzelbahçeli gençler, Atatürk için söyledi

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında Güzelbahçeli gençler Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

0Yorumlar
Güzelbahçeli gençler, Atatürk için söyledi

Güzelbahçe Kaymakamlığı, Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilçe sınırlarında oturan veya okuyan 9-13 yaş, 14-25 yaş kategorilerinde yarışmaya katılan gençler arasında düzenlenen “Geleceğimiz Atatürk için söylüyor” 6. şarkı yarışması Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’ Tuncel Kurtiz Salonu’nda yapıldı. Programa Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ve eşi Nermin Günay,  CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

‘Onun ışığı geleceğimizi aydınlatıyor’

Günün anlam ve önemi belirten konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Bugün burada, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak üzere toplandık. Onun aziz hatırasını yaşatmak, fikirlerine ve mirasına sahip çıkmak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz Şarkı Yarışması, Atatürk'ün sanata, müziğe ve kültüre verdiği değeri hatırlatmak için özel bir anlam taşımaktadır. Büyük önderimiz, her zaman gençlerimizin sanatla, kültürle ve bilgiyle donatılmış bireyler olarak yetişmesini arzulamış; “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” diyerek sanatı halkına her zaman rehber olarak göstermiştir. Biz de bugün burada, Atamızın açtığı yolda yürüyor, onun değerlerini gençlerimize ve gelecek kuşaklara aktarabilmek için bu tür organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Yarışmamıza katılan tüm gençlerimize ve onları destekleyen ailelerine ve emek veren öğretmenlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Güzelbahçe Belediyesi olarak, her zaman kültür-sanatın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ulu önderimizi saygıyla anarken, Onun ilke ve inkılapları ışığında yolumuza devam edeceğimizin sözünü veriyorum” diye konuştu.

 

 

‘Şarkı yarışmasına katılanlara albüm’

6 yıldır düzenlenen ‘Geleceğimiz Atatürk İçin Söylüyor’ şarkı yarışmasına katılanlar için bir albüm yapılacağını söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı ve projenin yaratıcısı Devrim Seyrek, “Altıncısını yaptığımız bu anlamlı etkinlik, bizler için büyük önem arz ediyor. 6 yıldır bu etkinlikte çok güzel anılar biriktirdik. Sevgili başkanımla konuştuğumuzda, Üçüncü şarkı yarışmasından itibaren bugüne kadar şarkı yarışmalarına katılıp kategorilerinde birinci olan çocuklarımızı stüdyoya sokup, yarışmada söyledikleri şarkılarıyla birer albüm yapacağız, belediye kültür yayınlarından bu albümü çıkartacağız. Hepimizin evinde gururla dinleyeceği bir tarihi anı olarak kalacak. Emek veren, başta çocuklarımıza, öğretmenlerimizi ve bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Günay’a teşekkür ediyor, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Jüri Başkanı ve Müzisyen Korhan Özgören, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Müzik öğretmeni Cansu Kırca Kuzu, Grup Tualin Kurucularından Gitarist, Müzisyen Ertuğrul Perşembe, gençleri birçok ölçüt üzerinden değerlendirdi. Finale kalan 13 genç, sahne performanslarının yanı sıra, sesini doğru kullanma, şarkıyı ritmine uygun seslendirme, şarkı sözlerini doğru söyleme ve şarkıyı doğru tonda seslendirme üzerinden jüriden puan topladı.

Jüri üyelerin değerlendirmesi sonucu 9-13 yaş grubunda; Mehmet Gökay Önder birinci, Janset İskenderoğlu ikinci ve Peren Nacaroğlu üçüncü oldu. 14-25 yaş grubunda; Nilsu Gencel birinci, Buse Uzun ikinci, Almira Kara üçüncü oldu. Birincilere yarım, ikincilere çeyrek üçüncülere ve tüm finalistlere gram altın hediye edildi.

Program sonunda jüri üyelerine ve katkı sunanlara çiçek, plaket ve katılım belgeleri verildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

4 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

6 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

7 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

8 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

8 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

8 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce