BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Güzelbahçe’de Kız Öğrenci Yurdu Projesi Başlıyor

Güzelbahçe’de Kız Öğrenci Yurdu Projesi Başlıyor

Güzelbahçe Belediyesi, üniversiteli öğrencilerin barınma sorununu çözmek ve eğitim sürecine destek olmak amacıyla Güzelbahçe Belediyesi Havva Yunusoğlu Kız Öğrenci Yurdu projesine başlıyor.

0Yorumlar
Güzelbahçe’de Kız Öğrenci Yurdu Projesi Başlıyor

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, seçim vaatlerinden biri olan Kız öğrenci yurdu projesinin çalışmalarına başlıyor. Güzelbahçe’de ve İzmir’de birçok projeye imza atan Yunusoğlu İnşaat firması, Kız öğrenci yurdu projesinin tüm yapım aşamasını üstlendi.

134 kapasiteli yurt, kız öğrenciler için yapılacak. Toplam inşaat alanı 6 bin m² olan bu yurtta; 46 adet 2 kişilik Oda, 14 adet 3 kişilik Oda olmak üzere toplamda 134 öğrenci kapasiteli bir yurt yapılacak. Ayrıca 1 adet kütüphane ve 1 adet bilgisayar salonu ile kültür ve sanat donatılarıyla Güzelbahçe’ye yakışacak bir yurt inşa edilecek.

‘2025 büyük ve önemli projelerin yılı olacak’

Seçildiği güden itibaren tüm projelerini hızlı biçimde tek tek gerçekleştiren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, birinci yılını tamamlarken seçim vaatlerinin hepsini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Günay sözlerine şöyle devam etti; “Önemli bir projeye daha başlatmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gurur diyorum çünkü ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ve çağdaş bir toplum oluşturacak nesillerin yetişmesi için eğitimin yanında çocuklarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak en önemli gururumuz olmalı. Mutluyuz çünkü seçim vaatlerimizden biri olan Kız Öğrenci Yurdu projemizi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Güzelbahçe her gün gelişen ve büyüyen bir ilçe konumunda. Şu anda ilçemizde bir üniversite inşaatı devam ediyor. Bittiğinde binlerce öğrencinin barınma ihtiyacı oluşacak. Biz de Güzelbahçe Belediyesi olarak bu ihtiyacı bir nebze de olsa karşılayıp çocuklarımızın barınma sorununu çözmek istiyoruz. “ diye konuştu.

‘Hayırsever eliyle yurdu yapacağız’

Belediyenin kasasından harcama yapılmadan yurt projesini tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Günay, “Bu projeyi Güzelbahçe’de ve İzmir’de birçok projeye imza atmış, toplumun güvenini almış sektörde önemli çalışmalarda isminden söz ettiren Yunusoğlu İnşaat’ın destekleriyle yapacağız. Yunusoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yunus Yunusoğlu’nun bu projeye verdiği destek bizler için çok büyük bir değer arz ediyor. Bir araya gelip projemizden kendilerine bahsettik. Kendileri çok beğendi ve destekleyeceklerini söylediler. Güzelbahçe için büyük bir değer olacağını ve bu değere kendilerinin tüm sorumluluğunu alacaklarını söylediler. Protokolle bu süreci tamamladık. Çok kısa bir sürede de projeye başlayacaklar. Kısmet olursa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i davet edip temel atma törenini yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“Sürecin paydaşı olmak bizim için mutluluk verici’

Projenin tüm inşaat sürecini üstlenen Yunusoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu, “Böyle önemli bir projede yer almak bizim için çok kıymetli. Geleceğin genç nesillerinin barınmalarını sağlayacak projede imzamızın olması gurur verici. Rahmetli annemin ismini bu kız yurdunda yaşatmak manevi olarak ailemiz açısından büyük bir değer. Güzelbahçe belediye başkanımız Sayın Mustafa Günay bu projeyi bize sunduğunda çok heyecanlandık. Katkı koymak bizler açısından çok değerli olacak. Güzelbahçe Belediyemizle ilerleyen süreçlerde de başka yeni projelere imza atacağız. Şimdiden yurdun Güzelbahçe’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokole imzalar atıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

4 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

5 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

5 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

8 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

9 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

9 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

9 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

10 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce