BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Gaziemir’de güreş branşının yeni yıldızı Kumsal!

Gaziemir’de güreş branşının yeni yıldızı Kumsal!

Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü’nden Kumsal Nur Akbal, bu hafta sonu Afyon’da düzenlenecek U 17 Kadınlar Türkiye Şampiyonası’na katılarak kadınlar ulusal güreş yarışmalarda ilk kez Gaziemir’i temsil edecek sporcu olacak olmanın heyecanını yaşıyor.

0Yorumlar
Gaziemir’de güreş branşının yeni yıldızı Kumsal!

Gaziemir Özel Lokman Hekim Anadolu ve Sağlık Lisesi’nde 11. sınıfta okuyan Akbal, 4 ay önce başladığı güreş sporunda hızla yükseliyor. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde antrenmanlarına devam eden Akbal, bu hafta sonu ilk kez ulusal bir yarışmaya katılmanın heyecanını yaşıyor. Öğretmen ve arkadaşları tarafından tam destek alan Akbal, antrenörü Emre Kavraloğlu ile haftada 5 gün antrenman yaparak bu sporda daha iyi noktalara gelmek için çalışıyor.

 

“AY YILDIZLI BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKTİRMEYİ HAYAL EDİYORUM”

“Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek en büyük hedefim” diyen Akbal, “Uluslararası bir yarışmada Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Bunu için de hocamla haftada 5 gün antrenman yapıyoruz. Antrenmanlarım 3 saate yakın sürüyor. Bu hafta da Afyon’da düzenlenecek U 17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasına katılacağım. Burada derece almak için mücadele edeceğim. Gaziemir’de tüm sporculara örnek olmak istiyorum. Bir kadının da bu sporu rahatlıkla yapabileceğini herkese göstereceğim” dedi.

Gelecekte özel hareket polisi olmak istediğini de belirten Akbal, “Sporun yanında meslek olarak da polis olmayı hedefliyorum. Özel harekât polislerini görünce heyecanlanıyorum. Hem sporda hem de emniyet teşkilatında yer alarak ülkeme faydalı bir birey olmak için çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 

 

“SÜREKLİ ÇALIŞIYOR”

17 yaşındaki sporcu Kumsal Nur Akbal’ın antrenörü Emre Kavraloğlu da, Kumsal’ın güreş sporuna geç başladığı için endişeleri olduğunu ancak azimli çalışarak bu eksikliğini kısa sürede kapattığını vurguladı. Ailesinin Kumsal’a büyük destek verdiğini de kaydeden Kavraloğlu, “Çalışma azmi, devamlılığı çok iyi. Ben antrenörü olarak antrenman kaçırdım kendisi hiçbir şekilde antrenman kaçırmıyor. Sürekli çalışıyor. Kendini geliştiriyor. Spora geç başlamanın verdiği eksikliği hızla kapatıyor. Görsel zekâsı çok iyi. Derste öğrendiklerini bir defada yaşama geçirebiliyor. Bu şekilde devam ederse güreş sporunda çok başarılı olacaktır. Gaziemir, güreş branşında önemli bir sporcu kazandı. Gaziemir’de yeni bir Yasemin Adar doğuyor diyebiliriz” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

6 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

7 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

8 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

8 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

8 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce