BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Depremzedeler için Başkan Sandal'a müteahhitlerden tam de...

Depremzedeler için Başkan Sandal'a müteahhitlerden tam destek

Kentsel dönüşüm sürecinde konunun taraflarıyla toplantılar yaparak fikir alışverişinde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bu kapsamda depremzedelerin ardından müteahhitlik firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

0Yorumlar
Depremzedeler için Başkan Sandal'a müteahhitlerden tam destek

Depremden etkilenen vatandaşların bir an önce sağlıklı ve güvenli yeni konutlarına kavuşmalarını istediklerini ifade eden Başkan Sandal, "Bu süreci el birliğiyle bir sosyal sorumluluk olarak yürütelim. Yurttaşlarımızı kalıcı konutlarına yerleştirelim" dedi. Toplantıya katılan firma temsilcileri Başkan Sandal'a tam destek vererek, "Piyasa koşullarında kimsenin mağdur olmadığı bir formül ile üzerimize düşeni yapmaya hazırız" mesajı verdi.

 

Önceki günlerde depremden etkilenen mahallelerdeki apartman ve site yöneticileriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye şirketinde oluşturulacak müteahhit havuzuyla ilgili konunun temsilcileriyle toplantı yaptı. Müteahhitlik firmalarının yetkilileriyle fikir alışverişinde bulunan Başkan Sandal, "Biz Bayraklı Belediyesi olarak ne bankadan, ne müteahhitten yanayız. Biz her zaman vatandaşın tarafındayız" diye kaydetti. Bu zorlu süreci dayanışma içinde atlatmak istediklerini yineleyen Başkan Sandal, "Vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşmalarıyla ilgili süreci yine dayanışmayla, bir sosyal sorumluluk olarak el birliğiyle atlatmanın çözümünü bulmalıyız. Gelin bu yarayı birlikte saralım" çağrısında bulundu. Belediye şirketi bünyesinde oluşturulacak müteahhit havuzu ile vatandaşa öneri sunacaklarını ifade eden Sandal, "Biz gerek kredilendirme sürecinde gerekse müteahhit havuzundaki firmalarla anlaşma noktasında vatandaşları zorlamıyoruz. 'Bu arkadaşlar bize başvurdu, bu firmalarla çalışabilirsiniz, bu bankadan kredi alabilirsiniz' önerisinde bulunuyoruz. İsteyen her yurttaşımız istediği firma ile anlaşabilir. Amacımız işlerin hızla yürütülmesini ve bir an önce sağlıklı yapıların tamamlanmasını sağlamak" dedi.

 

BAYRAKLI HEPİMİZİN
 

Başkan Sandal, "Deprem sürecinde Bayraklı'dan Türkiye'ye eşsiz bir dayanışma örneği sergiledik. Depremin ilk anından vatandaşlarımızın geçici konutlara yerleştirilmelerine kadar tüm ihtiyaçların karşılanmasında inanılmaz bir birlik vardı. Tüm bu işleri hep birlikte yaptık. Hiçbir alanda konuyu siyasallaştırmadık çünkü amacımız vatandaşların sorunlarını acilen çözmekti ve öyle de yaptık. Bayraklı hepimizin. Şimdi de yurttaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşma süreci var. Gelin bu yarayı kimse zarar görmeden, büyük kazançlarla değil bir sosyal sorumluluk olarak el birliğiyle birlikte çözelim. Belediyemizde kurduğumuz şirket ile bu sürecin takipçisi olacağız ve vatandaşlarımıza tüm müşavirlik hizmetlerini ücretsiz vereceğiz. El birliğiyle bu meseleyi çözelim istiyoruz. Biz, deprem yönetmeliği öncesindeki yapıların tamamının süreç içinde yıkılıp, yeniden yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Güçlendirme işine sıcak bakmıyoruz. Çünkü üst yapıyı güçlendirsen zemini kötü olduğu için hiçbir faydası yok. Bir de vatandaşlara evlerini, arsalarını satmamalarıyla ilgili çağrıda bulunuyoruz. Çünkü evleri kentsel dönüşümden sonra çok daha değerli olacak. Dolayısıyla bu konularda eleştiriler alıyoruz. Ama bize bu çok insani gelmiyor. Zaten sıkıntıda olan vatandaşın bu zor durumundan faydalanmaya çalışmak isteyenlere elimizden geldiğince mani olacağız. Bununla ilgili siyasi sorumluluğu da üstümüze alıyoruz" diye konuştu.

 

VATANDAŞIMIZI BİR AN ÖNCE EVLERİNE KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ
 

Amaçlarının müteahhit firmaların zarar etmesi olmadığını düşük kazançlı projelerde yer alarak bu sürece destek vermelerini sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Sandal, "Tarafların zarar etmeden süreci yürütmeleri temel amacımız. Müteahhidi ve vatandaşı da koruyacak doğru bir formülle bu süreci de birlikte atlatabiliriz. Bu havuza önce Bayraklı ve İzmir'deki firmaları sonra eğer gerekirse il dışındaki firmaları da dahil edebiliriz. Tek hedefimiz vatandaşlarımızın sorunlarını hızla çözüp, onları evlerine kavuşturmak" diye kaydetti.

 

DEPREMZEDELERE DESTEĞE HAZIRIZ
 

Başkan Sandal'ın konuşmasının ardından söz alan müteahhit firma temsilcileri, depremzedelere desteğe hazır olduklarını ifade ederek, "Biz de vatandaşın yanındayız. Yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız. Sosyal sorumluluk projesi gibi bu oluşumda yer almak isteriz. Ancak piyasa koşullarını da iyi analiz etmeli, detaylarını masaya yatırmalı ve öngörüsü zor olan maliyet ve kâr sürecinde düşük kazançlara iş yaparken bunun altından kalkılamayacak zarara dönüşmesinin de önüne geçmemiz gerekir. Örneğin bugünün maliyetiyle başlanan işteki düşük oranlı kazanç 18 ay sonrasında tamamlanacak bir süreçte zarara dönüşebilir. Bu konuda bulunacak doğru bir formülle, konuya detaylı çalışarak gereken desteği vermek isteriz" diye belirtti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

5 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

7 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

7 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

7 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

7 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce