Cumhuriyet Daima sergisi YKSM'de
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyetimizin 99. yılı coşkusunu çok sayıda etkinlikle yaşatıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Cumhuriyet Daima VI” sergisi, Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir'e kazandırılan Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) törenle açıldı.
Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu'nun yanı sıra, CHP'nin İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, sergide eseri olan sanatçılarla sanatseverler katıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Başkan Selvitopu, Cumhuriyetimizin 100. yılına “1” kaldığını vurgulayarak, “Neredeyse 1 asırlık Cumhuriyetimiz kendi değerleriyle, bakışıyla ayakta kalmaya devam ediyor ve edecek. Cumhuriyet kimsesizlerin rejimidir. Adalettir, hukuktur, saygı, sevgi ve hoşgörüdür. Bunu herkesin çok iyi anlaması gerekir” dedi.
Ulusal Kurtuluş Savaşı ve hemen ardından kurulan Cumhuriyetimizin, dünyada emperyalizm kıskacındaki toplumlara örnek oluşturduğunu, onların ulus olma bilincini yeşerttiğini belirten Başkan Selvitopu, “Birçok toplum, yaklaşık 100 yıl önce Anadolu'da yakılan bu ateşin aydınlığından yararlanmıştır” diye konuştu.
Karabağlar Belediyesi olarak Cumhuriyet anlayışı ve hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını söyleyen Başkan Selvitopu, “Burası da, İzmir'in önemli bir kültür ve sanat merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek. Kültür sanat geliştikçe toplumumuz da değişecek. Sergiye katkı sağlayan tüm sanatçılarımızı kutluyorum. Emeklerinize sağlık! Her zaman olduğu gibi 'Daima Cumhuriyet, Cumhuriyet Daima!' diyerek hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Sanatçılar adına söz alan Faden Suzan Kudsioğlu da, desteklerinden ötürü Başkan Selvitopu ve Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sergide eseri bulunan sanatçılara katkı belgeleri verildi.

Katkı sunan sanatçılar
46 sanatçının resim, baskı resim, fotoğraf, geleneksel Türk Sanatları, heykel ve seramik alanında yaptıkları özgün eserlerden oluşan sergi, 30 Kasım 2022 tarihine kadar açık kalacak. “Cumhuriyet Daima VI” sergisine, Alev Akın, Aygün Selvitopu, Aynur Maktal Erbaş, Aysun Oz, Ayten Öğütçü, A. Beyhan Özdemir, Bedri Karayağmurlar, Bengü Bahar, Burçak Güner Gölgeli, Cenk Mısırlıoğlu, Demet Barlas Dayı, Dilşad Atasoy, Ekin Erman, Emrah Akkayüz, Emre Akçay, Ezgi Yüksel, Faden Suzan Kudsioğlu, Filiz Adıgüzel, Gökhan Birinci, Gül Güney, Hatice Aydoğan, Hazbiye Güngörürler, Hülya Yalçın, Hüsnü Gençgönül, Işık Sezer, Lale Temelkuran, Latife Akın, Mehlika Korol, Mehmet Tüver, Nebahat Şakar, Nilgün İleri Köseoğlu, Oktay Değirmenci, Perihan Duran, Reyhan Abacıoğlu, Saliha Bay, Sema Barlas, Sema Gümüş Öğüt, Serdar Yörük, Sevim Çizer, Simge Kalfaoğlu, Tuncay Topçu, Tülay Çelikel, Umut Madran, Yıldanur Ketenci, Yıldız Ersağdıç ve Ziya Başar eserleriyle katkı sundu.
Bugünkü program
Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği kutlama programı kapsamında bugün de YKSM'de “100. Yıla Doğru Cumhuriyet ve Laiklik Paneli” gerçekleştirilecek. Saat 14.30'da başlayacak paneli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yönetecek. Etkinlikte konuşmacı olarak CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel ve İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık söz alacak.
Panelin ardından, Fahrettin Altay'dan Üçyol Uğur Mumcu Parkı'na dek süren geleneksel kortej yürüyüşü olacak. Katılımcılar saat 18.30'da Fahrettin Altay Metro Durağı'nda toplandıktan sonra, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle marşlar eşliğinde Üçyol'a doğru hareket edecek. Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Parkı'nda saat 19.30'da Ersin Show sahne alacak. Saat 20.30'da sevilen müzik grubu Moğollar, binlerce Cumhuriyet sevdalısıyla buluşacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlanacak
Muğla Datça’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı, çok sayıda etkinlikle...
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda yazın en serin ziyafeti
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda kavurucu yaz sıcaklarına karşı hayvanlar için özel serinleme programı...
Karabağlar Belediyesi’nin anlamlı projesiyle mahalle...
Karabağlar Belediyesi'nin mahalle kültürünü yeniden canlandırmak, kuşaklar arası dayanışmayı...
Yerel Haberleri
TümüTorbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
