BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel CHP'den Menderes'te kadın buluşması

CHP'den Menderes'te kadın buluşması

CHP İzmir İl Başkanlığı ve Menderes İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kadın buluşmasında partililer ilçede yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Parti yetkilileri, CHP iktidarında hayata geçirecekleri projeleri ve çözüm önerilerini kadınlarla paylaştı.

0Yorumlar
CHP'den Menderes'te kadın buluşması
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP’li belediye olarak kadınlara yönelik yaptıkları proje ve hizmetlerden bahsederek, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirttiği gibi ne yazık ki Türkiye’de çoğu evde ‘Mutfakta Yangın Var’… Bizler yerel yönetimler olarak bu yangını var gücümüzle söndürmeye çalışıp vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.
Çözüm odaklı projeler kapsamında hayata geçirdikleri Kadın Dayanışma Merkezi ve Giyim Bankası projelerini anlatan Başkan Kayalar, şunları kaydetti:
“Kadınlarımızın her daim yanlarında olmaya çalışarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri de Kadın Dayanışma Merkezimiz. Merkezimizde kadınlarımıza alanlarında uzman avukat, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımızla ücretsiz danışmanlık hizmeti verirken, tercümanımızla da Türkçe bilmeyen danışanların yanlarında oluyoruz. Bu bağlamda merkezimize gelen kadınlarımız şiddete maruz kaldıklarında ya da herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında nasıl bir yasal süreç izlemeleri gerektiği konusunda ücretsiz şekilde hizmetlerimizden faydalanabiliyorlar.  Aynı zamanda projelerimizden biri olan Giyim Bankamız da, ‘Kara Kış Fonu’nda ihtiyaç sahibi ailelerimize büyük bir imkan sağladı. Kendilerine aylık puanlar verdiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimizin, battaniye, ayakkabı, kıyafet ve bebek bezi gibi ihtiyaçlarını giyim bankamızdan karşılayarak bir nebze de olsa kışı daha rahat geçirmelerini sağlıyoruz”

Menderes Belediyesi üreticinin yanında
Başkan Kayalar, çözüm önerileri kapsamında üretime ve üreticiye de destek olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Genel Başkanımızın çözüm önerilerinden en çok önem verdiği maddelerden biri de hepimizin bildiği üzere tarım politikaları… Bizler Menderes Belediyesi olarak tarıma, üretime ve üreticiye desteğimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Belediyemiz bünyesinde bulunan yaklaşık 700 dönümlük alanı çiftçilerimize dönümü 100 liradan kiralayarak üreticimizin yanında oluyoruz. Ayrıca görüşmelerine başladığımız ve kısa zamanda faaliyete geçireceğimiz Yerel Tohum Merkezimiz ile hem Atalık tohumlarımıza sahip çıkacağız hem de üreticimize ürün yetiştirme konusunda büyük bir kolaylık sağlamış olacağız.”

“Halk ümitli, halk değişim istiyor”
Başkan Kayalar, vatandaşların bir an önce değişim ve seçim istediğini de aktararak sözlerini şöyle noktaladı:
“Bizler CHP’li belediyeler olarak Genel Başkanımızın liderliğinde yerelde neler yapabildiğimizi ve CHP iktidarında neler yapılacağının örneklerini göstermiş olduk. Halk ümitli, halk değişim istiyor, halk bizlerden çözüm bekliyor. Çözüm kolay, çözüm basit, çözüm sandıkta.”

“Türkiye'yi kadınların gücüyle değiştireceğiz”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise kadınların gücüyle her şeyin değişeceğine dikkat çekerek, “Ev kadınlarıyla buluşmalarımıza Menderes İlçemizde devam ettik. Kadın gücü öyle bir güçtür ki, kadınlar örgütlenirse dünyayı değiştirir. Türkiye'yi de kadınların gücüyle değiştireceğiz” diye konuştu.
Bizim bu düzeni değiştirecek gücümüz var. Yeter ki isteyelim, yeter ki daha yaşanılabilir daha refah içerisinde bir Türkiye’de mutlu huzurlu barış içerisinde yaşama konusunda bir irade ortaya koyalım. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bir mücadele veriyoruz. Ülkemizde daha mutlu daha huzurlu daha yaşanabilir bir hale getirmek için çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için mücadele veriyoruz.”

“Kadınların akıttığı gözyaşları bu karanlık düzeni yıkacaktır”
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç da şu ifadeleri kullandı:
“İktidarımızın ilk haftasında tek adamın bir gecede hukuksuzca geri çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne de tekrar taraf olarak yasalarımıza entegre edeceğiz kadınların güvencesini bu topraklarda hep beraber sağlayacağız. Kadınlar bir arada olursa, birlik olursa bütün sorunları çözer. Kurtuluş Savaşı’nda her ne kadar erkeklerin adı geçse de, mücadelenin arka planında kadınların gücü var. Kadınların birlikteliği var. Bu toprakları düşman işgalinden kurtaran kadınlar, bu karanlıktan da ülkemizi kurtaracaktır. Kadınların akıttığı gözyaşları bu karanlık düzeni yıkacaktır.”


“Bu düzen değişecek”         
CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler de iktidarın değişeceğini ve bunun için var güçleriyle çalışacaklarını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Çözüm basit, çözüm kolay. Ama ne yazık ki başımızdaki kişiler 5’li çeteyi doyuruyor, bizleri yani halkı yoksullaştırıyor, ülkeyi bilinmez bir karanlığa sürüklüyor. Aslında en çok korktukları da bu… Çünkü biliyorlar ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara geldiğimizde 5’li çeteye ve belirli bir gruba akan kaynaklar duracak. Halk refaha kavuşacak ve bu kara düzen değişecek”
Öte yandan düzenlenen etkinliğe, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve eşi Aslı Kayalar, CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

3 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

4 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

4 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

4 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

1 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

1 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

2 gün önce