Büyükşehir yeni hizmet binasına kavuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun yıllar güvenle kullanacağı Konak’taki yeni Zeytinlik Hizmet Binası’nı hizmete açtı. Modern ve kullanışlı bir mimariyle inşa edilen binada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beş daire başkanlığı hizmet verecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Güney Mahallesi’nde yeni ve modern bir hizmet binasına kavuştu. Zeytinlik Hizmet Binası’ndaki çalışmalar tamamlanarak hizmete açıldı. Farklı noktalarda hizmetlerini sürdüren bazı daire başkanlıkları ile müdürlükleri tek çatı altında toplayan bina, yurttaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak. 17 bin metrekarelik alana sahip modern hizmet binası, bodrum katla birlikte 7 kattan oluşuyor. Çalışma ofisleri, sosyal alanları, toplantı salonları gibi alanların yanı sıra binada, 120 araçlık otopark, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından kullanılacak morg ve gasilhaneler, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde sokak hayvanlarının tedavisini sağlayacak acil müdahale odaları ve ameliyathaneler de yer alıyor.
“Yeni hizmet binaları kazandırıyoruz”
Proje hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık, “Binamızın 7 yıl önce yer teslimi yapıldı. Fesih süreci, ikmal ihalesi gibi süreçlerin ardından sürüncemede kalmış, bitirilememiş. Başkanımız Dr. Cemil Tugay, göreve geldiğinde projeyi titizlikle takip etti ve binanın hızlıca bitirilmesi için talimat verdi. Daire başkanlığımıza bağlı tüm birimlerimizle binayı hizmete alacak şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve projeyi tamamladık” dedi.
Büyükşehir’in 5 daire başkanlığı hizmet verecek
Yeni hizmet binasında Çevre Koruma ve Kontrol, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Mezarlıklar, Tarımsal Hizmetler ve Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı olmak üzere beş daire başkanlığının hizmet vereceğini belirten Açık, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bilimi önceleyen bir bakış açısına sahibiz. Projelerimizde deprem yönetmelikleri ve diğer yasal yönetmeliklere uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En son yürürlüğe giren deprem yönetmeliği çerçevesinde binamızı tasarlayıp, çalışmalarımızı bu yönde tamamladık. Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı olarak amacımız kentimize yeni hizmet binaları kazandırarak vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sağlamak. Aynı zamanda depreme dirençli, kente uzun süre hizmet verecek binaları kentimizin kullanımına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
Manisa’ya Modern ve Donanımlı Huzurevi Kazandırılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşların daha konforlu, güvenli ve sosyal bir yaşam...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
