Buca’lı öğrenciler Amerika yolcusu
BUCA Belediyesi’nin bilim üssü Buca Bilim ve Sanat Merkezi (BSM) öğrencileri, Amerika’da düzenlenecek dünyanın en büyük proje yarışmasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla hayata geçirdiği Buca BSM, bir kez daha kente büyük gurur yaşattı. Öğrenciler Devin İnan ve Rumeysa Çiçek, merkezin uzman eğitimcileriyle beraber hazırladıkları ve TÜBİTAK’ta 25 bin başvuru arasından kimya dalında Türkiye birincisi olan projeleri ile mayıs ayında Amerika'da gerçekleşecek Regeneron Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (International Science and Engineering Fair-ISEF) Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Öğrenciler, fuarda dereceye girdikleri takdirde Türkiye’deki üniversitelere sınavsız girme hakkı ile Massachusetts Institute of Technology, Harvard University gibi köklü eğitim kurumlarına kabul ve burs alma şansı elde edebilecek.
GURURLUYUZ
Merkez Yöneticisi Ümit Karademir, Buca BSM olarak TÜBİTAK’ın dünyanın en büyük proje yarışması için ülkemizi temsilen seçtiği projeler arasında yer almaktan dolayı çok gururlu olduklarını ifade etti. Proje Danışmanı Dr. Cansu İlke Kuru ise projeyi uygulayan öğrenciler ile iki yıldır üniversite laboratuvarlarında çalışmalar yaptıklarını belirterek, büyük emeklerle hazırladıkları projeleri ile yarışmaya katılacak öğrencilere Amerika yolculuklarında başarılar diledi.

KISA ZAMANDA BAKTERİ TAYİNİ
Lise öğrencileri Devin İnan ve Rumeysa Çiçek, Buca BBSM’nin uzman eğitimcileriyle birlikte biyoteknoloji alanında kısa zamanda az maliyetle su ve gıda ürünlerinde bakteri tayini yapmayı sağlayan proje geliştirdi. Bu proje ile TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda kimya dalında Türkiye birinciliği kazanan gençler, Teknofest Biyoteknoloji Inovasyon Yarışması'nda da Türkiye birincisi oldu. Öte yandan, İtalya, Rusya, Sırbistan, Endonezya, Azerbaycan, Arjantin, Meksika, Afrika merkezli gerçekleştirilen uluslararası bilim projeleri yarışmalarında 7 altın madalya, 2 gümüş madalya ve 2 bronz madalya kazanan öğrenciler, TÜBİTAK tarafından dünyanın en büyük proje yarışması olarak bilinen Regeneron Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda ülkemizi temsil hakkıyla onurlandırıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
