BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bilimle büyüyen gelecek: Bornova’da sertifika heyecanı

Bilimle büyüyen gelecek: Bornova’da sertifika heyecanı

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde 2025 Bahar Dönemi Katılım Belgesi Töreni düzenlendi. Bilim Kulüpleri ve ilk kez açılan Python Programlama Atölyesi’ne katılan toplam 177 öğrenciye katılım belgesi verildi. Törende konuşan Başkan Ömer Eşki, merkezin kuruluş hikâyesini anlatarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlikte Ege Üniversitesi öğrencilerine de gönüllü katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

0Yorumlar
Bilimle büyüyen gelecek: Bornova’da sertifika heyecanı

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi / Genç Kaşifler Bilim Evi’nde 2025 Bahar Dönemi Katılım Belgesi Töreni renkli görüntülere sahne oldu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin katılımıyla gerçekleşen törende, Bilim Kulüpleri ve Python Programlama Atölyesi’ne katılan öğrencilere katılım belgeleri, projeye destek veren Ege Üniversitesi öğrencilerine ise teşekkür belgeleri verildi. Program boyunca çocukların heyecanına aileleri de ortak oldu.

 

Başkan Eşki: “Bir tuğla değil, bir hayat merkezi”

Törenin açılışında konuşan Başkan Ömer Eşki, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin kuruluş hikâyesinden bugüne uzanan yolculuğunu anlattı. 2010 yılında Bornova Belediyesi personeli olarak görev yaptığı dönemi hatırlatan Başkan Eşki, şu ifadeleri kullandı: “2010 yılıydı. Ben 24 yaşında Bornova Belediyesi’nde personel olarak çalışıyordum. Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır belediye başkanıydı ve buranın açılışını yapmıştık. Burası yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’deki üçüncü bilim merkeziydi. Temel amacımız çocuklara fizik, kimya, biyoloji, matematik ve astronomiyi sevdirmekti”

 

Başkan Eşki, özellikle Mevlana ve Yunus Emre mahallelerinde yaşayan kadınların ve çocukların bu merkez sayesinde hayatın içine daha çok dâhil olduklarını vurgulayarak, “Bu bina sizler olmazsanız sadece bir beton yığını olur. Ama sizlerin varlığıyla, çocuklarınıza öğrettiklerinizle, evlerinize taşıdığınız bilgilerle burası çok güzel bir yer hâline geldi. Çocuklarına bir kelime öğretebilmek için seferber olan annelere, buraya yıllardır emek veren eğitmenlerimize ve organizasyonu sürdüren ekip arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

165 çocuk bilimle tanıştı, 23 üniversiteli destek verdi

10 Mart – 17 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen Bilim Kulüpleri etkinliklerine ilkokul 4. sınıf ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 165 öğrenci katıldı. 10 hafta boyunca süren bilim temelli atölyelerde öğrenciler fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim alanlarında uygulamalı eğitim aldı. Ege Üniversitesi’nden 23 lisans öğrencisi ise “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında eğitmen asistanlığı yaparak, hem çocuklara destek oldu hem de kendi hazırladıkları bilimsel içerikleri uygulama fırsatı buldu.

 

Python Atölyesi'nde ilk mezuniyet

Bu yıl ilk kez açılan Python Programlama Atölyesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora sonrası araştırmacılara yönelik temel programlama eğitimi verildi. Python dilinin yapısı ve veri bilimine giriş konularını içeren 10 haftalık programı 12 katılımcı başarıyla tamamladı.

 

Eğitimci Aytekin Tan: “Oyunla bilimi buluşturduk”

Törende söz alan Bilim Merkezi eğitmenlerinden Aytekin Tan, yapılan çalışmaların çocukların bilime olan ilgisini artırdığına dikkat çekerek, “Çocukların eğlenerek öğrendikleri, merak duygularının beslendiği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Velilerimizin desteği de bu sürecin en önemli parçası” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

4 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

6 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

6 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

6 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

6 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce