Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; “Siz önerin, birlikte gerçekleştirelim”
Çiğli Belediyesi, kadınların ilçenin gelişimine katkı koyacak öneri ve projelerini bir araya getirmek üzere, “Kadının Fikri Var” projesini hayata geçirdi.
Bu kapsamda, kadınların sunduğu yaratıcı fikirler ve projeler, bir atölyede bir araya getirilerek geliştirilecek. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, tüm kadınları bu projeye katılmaya, fikirlerini ve projelerini kendileri ile paylaşmaya davet etti. Yıldız, “ Kadının her alanda olduğu gibi, kentlerin gelişmesinde de aktif rol alması önemli. Üretkenliği doğasından gelen kadınlarımızın öngörüleri, önerileri bizim için çok değerli. “Kadının Fikri Var Projesi” İzmir ve Çiğli’de yaşayan her kadına açık. Bize ulaşan proje önerilerini değerlendirecek ve seçilenleri yine birlikte hayata geçireceğiz.” dedi.
Atölyelerde geliştirilerek birlikte uygulanacak.
Eşitlikçi bir kent hedefiyle kadın ve aile alanındaki çalışmalarını sürdüren Çiğli belediyesi; “ Kadının Fikri Var Projesi” ile ilçenin gelişmesine dair belediye çalışmalarını da besleyecek öneri ve projeleri bekliyor. Çiğli Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü projeye başvurmak isteyen İzmirli ve Çiğlili tüm kadınlar; https://www.istecigli.com/kurslar/egitim.php?id=135 adresi üzerinden 21 Şubat tarihine kadar fikir ve proje önerilerini paylaşabilecek.
Proje ile ayrıca kadınların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve çözüm yolları üretmek hedeflenirken; öne çıkan başvuru sahipleri, düzenlenecek atölye çalışmalarında fikirlerini geliştirerek bu dönüşümün bir parçası olacak. Eğitimden sanata, sağlıktan çevreye, teknolojiye, kadın istihdamına, sosyal yaşamdan spora kadar birçok alanda fikir ve proje sunulabilecek. Proje önerilerinin Çiğli’de uygulanabilir olması en önemli kriterlerden biri.
Eşitlikçi bir anlayışla daha güçlü bir Çiğli.
Kadınların hayatın içinde var oldukları her noktada en büyük yaratıcı ve itici güç olduğuna vurgu yapan Başkan Yıldız, açıklamasında; “Çiğli Belediyesi olarak bu inançla, onların yerel yönetimlerin ve somut projelerin bir parçası olmaları için ‘Kadınların Fikri Var’ diyerek bir çağrıda bulunduk. Toplumsal ve kentsel yaşamın her alanında; eğitimden sağlığa, hatta kentsel dönüşüm süreçlerine kadar har alanı onların gözü ve aklıyla şekillendirmenin kalıcı çözümleri beraberinde getireceğine inanıyorum. Çünkü, ister ev hanımı olsun ister çalışan; ister genç, ister yaşlı; tüm kadınlar bir derinlik, incelik ve öngörü taşıyor. Hepsinin Çiğli için önerilerini bekliyoruz. İlçemizin ihtiyaçlarını gözeten, geleceğini biçimlendirecek her görüş ve proje, ilgili müdürlüğümüzce değerlendirilecek. Kadınlarımız kurulacak atölyelerde kendi projelerini geliştireceğimiz sürecin de parçası olacak. Tüm kadınları bu değişim yolculuğunda bizimle birlikte olmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Yıldız: “En büyük gücümüz çalışanlarımız”
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir...
Baskan Yıldız'dan "Eşit Hizmet, Adil Kent" yolunda yeni...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, vizyon projelerinden biri olan Güzeltepe Mahallesi Uğur...
Baskan Yıldız'dan "Eşit Hizmet, Adil Kent" yolunda yeni...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, vizyon projelerinden biri olan Güzeltepe Mahallesi Uğur...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
