Başkan Ünsal’dan Sancaklı’ya dayanışma ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen orman yangınından etkilenen Sancaklı Köyü sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşlarla kahvaltıda buluşan Başkan Ünsal, birkaç haftadır İzmir’in ciğerlerini yakan orman yangınlarını hatırlatarak, “Aynı acıları bir kez daha yaşamamak için dikkatli ve bilinçli olmak zorundayız” dedi.
Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Yamanlar’da meydana gelen orman yangınında büyük zarar gören Sancaklı Köyü’nde, Karşıyaka Belediyesi’nin dayanışma çalışmaları devam ediyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, köy sakinleriyle Muhtar İlhan Kaya’nın düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Son haftalarda İzmir’i sarsan orman yangınları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, geçtiğimiz yıl Yamanlar’da meydana gelen büyük yangını hatırlatarak tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. İklim krizinin etkisiyle değişen hava koşulları ile birlikte riskin her zaman olduğunu belirten Ünsal; yangın daha çıkmadan tedbir alınması gerektiğini, çevre ve doğanın korunmasında herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.
“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yaptığı ziyarette olası yangın durumunda hızla müdahale edilmesi ve itfaiye araçları köye ulaşıncaya dek geçen sürede yangının büyümesini önlemek amacıyla köy halkına su tankeri tahsis etmeyi planladıklarını ve girişimlerde bulunduklarını da açıkladı. Ünsal, “Son günlerde yaşadığımız yangın felaketleri hepimizin ciğerini yaktı. Geçtiğimiz yıl biz de bu felaketi yaşadık, Sancaklı köyümüz de felaketten etkilendi; bu acıyı unutmuyoruz. Hepimiz gözümüzü dört açmalı, bilinçli olmalı ve tedbiri elden bırakmamalıyız. Yangınla mücadelede hızlı müdahale hayati önem taşıyor. Bu nedenle köyümüze yangınlara karşı kullanılmak üzere bir su tankeri tahsis etmek istiyoruz. Bu konuda girişimlerde bulunduk, önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını düşünüyoruz. Yangın riskine karşı hepimiz tedbirli olacak, el birliğiyle doğamızı ve köyümüzü korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Ünsal’dan Sancaklı’da saha mesaisi
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Sancaklı köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Köyü...
Başkan Ünsal’dan “eğitime destek” teşekkürü
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi kapsamında üniversite...
Karşıyaka’da sokaklar yeniden çocukların!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları’nın coşkusu bu kez...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...
Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...
