Başkan Tugay'dan Kuzey Makedonya'ya İEF daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Makedonya Büyükelçisi Jovan Manasijevski’yi ağırladı. Başkan Tugay, Büyükelçi Manasijevski’yi bu yıl düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) davet ederek, Balkan ülkelerinin fuarın ana konukları arasında yer alacağını belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski ve İzmir Fahri Konsolosu Bilal Kara’yı makamında ağırladı. Görüşmede iki ülke arasındaki ticari, kültürel ve akademik iş birlikleri ele alındı. Başkan Tugay, Büyükelçi Manasijevski’yi bu yıl düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) davet etti.
Tugay: Güçlü kültürel bağlar var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in Balkanlarla güçlü kültürel bağları bulunduğunu ve bölgede önemli bir Balkan nüfusunun yaşadığını vurguladı. Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde Balkan ülkelerine çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Kuzey Makedonya ve diğer Balkan ülkeleriyle ilişkileri her alanda geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Kültürel iş birliklerinin ekonomik kalkınma açısından da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, İzmir’in ve Balkan ülkelerinin karşılıklı tanıtımına yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini dile getirdi. Başkan Tugay, Büyükelçi Manasijevski’yi bu yıl düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na davet ederek, Balkan ülkelerinin fuarın ana konukları arasında yer alacağını belirtti.
Manasijevski: Türk Tiyatrosu İzmir’de sahne alabilir
Büyükelçi Jovan Manasijevski, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu, iş, ticaret ve eğitim alanlarında yeni iş birlikleri geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Manasijevski, Kuzey Makedonya’da 1950 yılında kurulan Türk Tiyatrosu’nun Bursa ve Antalya’da sahne aldığını hatırlatarak, İzmir’de de bir organizasyon düzenlenebileceğini söyledi.
Başkan Tugay ise kültür, sanat, spor ve gençlik alanlarında her türlü iş birliğine açık olduklarını ve İzmir’in bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Singapur’a İEF ve EXPO 2027 daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Singapur’un Ankara Büyükelçisi Li Peng Kok ve...
İzmirli Tuna’dan Okyanus Yedilisi hedefine dev bir kulaç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yaşındaki otizmli yüzme sporcusu Tuna Tunca Kuzey...
A Milli Takım'dan gövde gösterisi: Kuzey Makedonya'ya 4 gol!
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında İstanbul'da Kuzey Makedonya...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
