Başkan Soyer: "Maksimum çalışmaya gayret ettim"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği söyleşiye katıldı. Beş yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Tunç Soyer, “5 yıl uyku saatlerimi azaltarak, daha çok çalışarak, daha az uyuyarak geçti. Kendi biyolojik sınırlarımı zorlayarak maksimum çalışmaya gayret ettim” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) düzenlediği “Türkiye Cumhuriyeti’nde Neler Oluyor” konulu, ADD Karşıyaka Şube Başkanı Ufuk Yıldırım’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşiye katıldı. Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiyi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Aydın, siyasi parti temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve yurttaşlar takip etti. Siyasete giriş hikâyesi, 10 yıllık Seferihisar ve 5 yıllık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı süreci hakkında konuşan Başkan Tunç Soyer, salondakiler tarafından sık sık alkışlandı.

“BİZİM ENSEYİ KARARTMAYA HAKKIMIZ YOK”
Karamsarlığa kapılmadan yola devam edilmesi gerektiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu topraklarda huzur içinde, barış içinde yaşayalım diye yalın ayak ölüme koşan ataların torunlarıyız. Bizim enseyi karartmaya hakkımız yok. Ne yapıp ne edip geleceğe dair umudumuzu tazeleyerek yola devam etmemiz gerekiyor” dedi.
“KİMSENİN 'BU ADAM DA FAZLA YATTI' DEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Görev süresi boyunca çok çalıştığını söyleyen Başkan Soyer, “Benim de eksiklerim, yanlışlarım, kusurlarım oldu. Belki de hak etmeyen insanlara yaptığımız iyilik en büyük yanlışımızdı. Bunu bir mazeret olarak söylemiyorum, bütün eksikliklere, kusurlara, yanlışlara rağmen canla başla çalıştım. Uyku saatlerimi azaltarak, daha çok çalışarak, daha az uyuyarak, daha çok doğruyu yapmaya gayret ederek geçti 5 yıl. Kimsenin ‘bu adam da fazla yattı’ demesi mümkün değil. Daha fazla çalışmak mümkün olabilseydi onu da yapardım. Kendi biyolojik sınırlarımı zorlayarak maksimum çalışmaya gayret ettim” dedi.

"SON NEFESİME KADAR..."
İzmir’e aşkla bağlı olduğunu ve bu sürecin ardından Türkiye için çalışacağını ifade eden Soyer, “Hayatımın anlamı bu ülke, bu şehir. Daha anlamlı kılacak başka bir şey yok benim için. Ben çalışmaya devam edeceğim. Bunun için koltuğa, makama gerek yok ki. O aşk nerede durursanız durun gereğini yapmanız için sizi zorlayacak bir şey. Bu memleketin güzel insanları için, hem atalarımıza hem gelecek kuşaklara saygı için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova'da horlama ve uyku apnesine karşı güç birliği
Bornova Belediyesi ve Özel Ento Cerrahi Tıp Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Horlama ve Uyku...
ADD'den Utku Gümrükçü'ye tepki: Kan da mı dökecektiniz?
CHP İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Utku Gümrükçü, il binasında yaşanan olaylara ilişkin...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
