Başkan Soyer Ege Mahallesi’ni ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. Bölgedeki bazı taşınmazların üzerindeki belediye ipoteklerinin kaldırıldığını söyleyen Başkan Soyer, “Ege Mahallesi’nde 11 yıldır devam eden süreci son iki senede hızlandırdık. Şimdi sizleri evlerinizle buluşturmak için çalışıyoruz. Asla hiçbiriniz yerinizden yurdunuzdan olmayacaksınız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle Büyükşehir garantörlüğünde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. Dönüşüme hız kazandırmak için Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yer alan bazı taşınmazların üzerindeki ipoteklerden feragat ettiğini söyleyen Başkan Soyer, “Uzun zamandır bugünü bekliyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında ipotekleri kaldıracak karar geçti. Ege Mahallesi’nde 11 yıldır devam eden süreci son iki senede hızlandırdık. Şimdi artık hiç vakit kaybetmeden sizleri evlerinizle buluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Ege Mahallesi’ndeki Bahçeli Kahve’de vatandaşlarla buluşan Başkan Soyer’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız, Ege Mahallesi Muhtarı Akın Konuvatandaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ve daire başkanları eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ayşe Arzu Özçelik de teknik bilgilendirmede bulundu.
“Hiçbiriniz yerinden yurdundan olmayacaksınız”
Yurttaşların sorularını da yanıtlayan Başkan Soyer, “Burada sizler için toplam 800 civarında konut yapılacak. Başka bir yere taşınmayacaksınız. Burada yaşayacaksınız. Konforlu, kaloriferli evlere taşınacaksınız” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin bölge halkının emrinde olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Biz müteahhit değiliz. Bizim bu işte cebimize bir kuruş girmeyecek. Sizin hakkınızı korumak için bu hikâyenin içindeyiz. Sizi müteahhitle yüz yüze, tek başınıza bırakmıyoruz. İçiniz ferah olsun. 50 yıldır bu memlekette kurduğunuz hayat kültürünün, birbirinizle olan komşuluk kültürünün bizim başımızın üzerinde yeri var. Asla hiçbiriniz yerinden yurdundan olmayacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Sonuna kadar yanınızdayım”
Soyer, bölgedeki farklı mülkiyet yapılarına da dikkat çekerek “Burada ayrı gruplar var. Tapulular, kiracılar, bir de tapusuz gecekondu sakinleri. Ben bu grupların hiçbirini diğerinden ayırt etmeden konut sahibi yapacağım. Nasıl olacağını söyleyeyim? En kolay tapulular. Onlarla ilgili hiçbir problem yok. Onlar için zaten müteahhitle anlaşmalarımızı yaptık. Kiracıları yeni evlerine kiracı olarak taşıyacağız. Tapusuz gecekondu sakinleri aynı şekilde geçecekler. Ancak o evleri satın almak isteyenlerle ayrı protokol yapacağız. Ev sahibi olmak isteyenler için de imkân yaratacağız. Kiracı arkadaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Sizlerin, kiracıların, tapusuz gecekondu sakinlerinin haklarını da korumak için bir kontenjan ayırdık. Biz 809 hanenin tamamına evini yapıyoruz. Neden Sulukule yaşandı? Orada müteahhitle vatandaşı yüz yüze bıraktılar. Bu can bu tende durdukça sonuna kadar yanınızdayım” diye konuştu.

“Hakkınızı birilerinin gasp etmesine izin vermem”
İnşaat boyunca hak sahiplerinin kiralarının da karşılanacağını belirten Soyer, mahallede kurulacak bilgilendirme ofisiyle destek verileceğini de vurguladı. Soyer, “Sizin için çalışıyorum. Sizin zerre kadar hakkınızı birilerinin gasp etmesine izin vermem, vermeyeceğim. Ben bu görevde olduğum sürece, bu koltukta oturduğum sürece hiçbirinizin hakkına zerre kadar toz kondurmayacağım. Merak etmeyin” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm zirvesi: Uzmanlar...
Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında vatandaşları...
Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı
Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
