BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Sengel: Sadece bugünü değil, yarını da düşünüyoruz

Başkan Sengel: Sadece bugünü değil, yarını da düşünüyoruz

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuyumcu Mevkii’nde içme suyu ve altyapı çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Yapılan çalışmalar ile kentin bugünü kadar yarınını da düşündüklerini ifade eden Başkan Sengel; “Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak, sadece bugüne değil, geleceğe ilişkin olarak da neler yapabiliriz ve yaptığımız şey ne kadar kalıcı olur diye adım atmaya devam edeceğiz” dedi.

0Yorumlar
Başkan Sengel: Sadece bugünü değil, yarını da düşünüyoruz

Kuyumcu Mevkii’nden Efes Selçuk’a içme suyu getirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sengel; “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’NUN yapmış olduğu yatırıma ilişkin ara ara gelip bilgilendirme yapacağız demiştik. Hepimizin bildiği üzere iklim krizinin sonuçlarını artık gündelik yaşamımızın içerisinde görüyoruz. Orman yangınları, susuzlukla bire bir karşı karşıya kalmamız, derelerimizin kuruması ve ne yazık ki tarımı da etkileyebilen su krizi ile iklim krizinin sonuçlarıyla karşı karşıyayız” dedi.

İZSU’NUN CİDDİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İklim krizi, kuraklık ve buna bağlı olarak baş gösteren su krizinin günlük hayatı ve tarımsal üretimi giderek daha olumsuz etkilediğini belirten Başkan Sengel, bu durum göz önünde bulundurulduğunda Kuyumcu Mevkii’nde devam eden çalışmaların ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekti. Başkan Sengel; “Çevremizde görmüş olduğumuz ilçelerdeki barajlarda artık suyun kalmamış olması, kuyuların ne yazık ki düzensiz olarak kullanılıyor olması, düzensiz yapılanma aslında yaşanan bütün sorunların altyapı sorunu değil, plansızlık sorunu olduğunu da ortaya koyuyor. Bu noktada Efes Selçuk’ta ise çok uzun yıllardan beri talep edilen suyun artık çeşmelerimizi açtığımızda çok daha kaliteli hale gelebilmesi ve suyla ilgili bir problemimizin kalmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU’NUN Kuyumcu Mevkii’nde çok ciddi ve çok kıymetli çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar şu anda yolun açılması ve daha sonrasında da artık döşemeye geçilmesi ile İZSU’NUN öngörüsü dâhilinde Eylül ayı sonlarına doğru bu bahsettiğimiz kaliteli suya kavuşmamızı sağlayacak” dedi.

CESARET ÖRNEĞİ SERGİLEDİK

Son olarak çarşıda devam eden çalışmalar ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Sengel, yaşanan bütün zorluklara karşın Efes Selçuk’ta esnaf ve halkın kazanımı adına cesur bir adım attıklarını belirterek; “İZSU, İZMİR GAZ, TELEKOM gibi bütün kurumların ortaklaşarak liderlik yapmamızı sağlamalarıyla birlikte çarşı içerisindeki altyapı çalışmaları tamamlandı. Üstyapı ile ilgili de ihalemiz gerçekleştikten sonra alan müteahhitte teslim edildi. Halihazırda üstyapıya ilişkin çalışmalar devam ediyor. Elektrik direklerimiz takıldı. Ağaçlandırmalarımız yapıldı. Üç dört tane caddemizin tamamı bitti. Biliyorum biraz eziyetli oldu. Ancak bu hem benim için hem de ekip arkadaşlarım için bir cesaret örneğiydi. Esnafın yoğun olduğu, birçok altyapı kurumunun işin içerisinde olduğu kapsamlı bir işe girdiğimizi en başından itibaren biliyorduk. Ancak söz vermiştik ve bunu gerçekleştirmemiz gerekiyordu. O anlamda benimle birlikte aynı cesareti, aynı özveriyi gösteren bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Altyapısıyla birlikte çarşımızın 30-40 yıldır bekleyen düzenlenmesini sağladık. Esnafımıza, vatandaşlarımıza hem göstermiş oldukları fedakârlık için hem de bizimle aynı bakış açısında birlikte hareket eden, ortaklaşa bir hareket kabiliyeti geliştirdiğimiz herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

6 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

10 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

10 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

10 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

10 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce