Başkan Pehlivan'dan öğretmen ve sağlık çalışanlarına vefa
Menemen Belediyesi tarafından Ramazan boyunca düzenlenen iftar programlarında vefa, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu en üst düzeyde yaşanıyor. Öğretmenler ve sağlık çalışanları için düzenlenen iftar programlarında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Geleceğimizi ve sağlığımızı emanet ettiğimiz iki kutsal meslek neferlerinin başımızın üstünde yeri var." dedi.
Menemen Belediyesi, şehit aileleri ve gazilere yönelik iftar programıyla başlayan Ramazan boyunca iftar maratonunda sona yaklaşırken, öğretmen ve sağlık çalışanlarını da aynı sofrada buluşturdu. Tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programlarına katılım yoğun olurken, her iki programda tasavvuf dinletisi, semah ve dualarla, Ramazan'ın ruhuna uygun bir manevi beraberliğe sahne oldu.
"Bir şehrin gerçek yatırımı eğitimdir"
Öğretmenlere yönelik düzenlenen iftara Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Ağaoğlu Özer, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri ve öğretmenler katıldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Tahtaya yazılan her harfin arkasında sizin emeğiniz var. Bir öğrencinin başarısında sizin sabrınız var. Bir okulun ruhunda sizin yüreğiniz var. Sizler sadece ders anlatmıyorsunuz, bir nesil yetiştiriyorsunuz. İşte bu yüzden sizlere minnettarız. Eğitime dokunan, öğrencimize güç veren, öğretmenimizin yükünü hafifleten çalışmalar yaptık. Okullarımızın fiziki ihtiyaçlarında yanınızda olduk. Bakım, onarım ve çevre düzenlemeleriyle eğitim ortamlarını iyileştirdik. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için
desteklerimizi artırdık. 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize son 3 yılda 30 bin dijital eğitim paketi dağıttık. Sosyal ve kültürel projelerle çocuklarımızın sadece akademik değil, sosyal yönden de gelişmesini sağladık. Okulda aldıkları eğitimin yanında tamamen ücretsiz sanat ve spor kurslarıyla, gelişimlerini pekiştirdik. Bilim, sanat ve spor alanında düzenlediğimiz organizasyonlarla gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine imkân sunduk. Kütüphanelerimiz, etüt merkezlerimiz, gençlik ve eğitim projelerimizle onların yanında olduk. Eğitim yolculuğunda fırsat eşitliğini büyütmek için ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destekler verdik." dedi.
Şehit öğretmenler unutulmadı
Konuşmasında Neşe Alten'den Aybüke Yalçın'a kadar şehit edilen öğretmenler ve son olarak okulunda katledilen Fatmanur Çelik öğretmene de yer veren Başkan Pehlivan, "Geçtiğimiz günlerde ne yazık ki menfur bir saldırıyla hayatını kaybeden Fatmanur Çelik öğretmenimizi derin bir acıyla anıyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Neşe Alten’e; Necmettin Yılmaz’dan, gönlümüzde gülümsemesiyle yaşayacak olan Aybüke Yalçın’a kadar, bu milletin evlatlarına bir harf öğretmek uğruna ömrünü adayan, şehit olan, yüreğini bu millete adamış tüm öğretmenlerimize minnet duygularımı sunuyor, aziz hatıralarını rahmetle anıyorum." dedi.
14 Mart Tıp Bayramı, iftar sofrasında kutlandı
Menemen'de gönül sofralarının bir diğeri 14 Mart Tıp Bayramı'nda kuruldu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftara Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Menemen İlçe Sağlık Müdürü Burak Çetin, Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi İrfan Okudur, Menemen Diş Hastanesi Başhekimi Nursel Adar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
"Sağlık, bir şehrin vicdanıdır"
İftar programında sözlerine "Bir hastanın gözündeki umut ışığında sizin emeğiniz var” diyerek başlayan Pehlivan, “Bir iyileşme hikâyesinde sizin sabrınız var. Bu şehrin huzurunda sizin alın teriniz var. Rabbim şifa dağıtan ellerinize güç versin. Bizler de Menemen’de belediyeciliği sadece yol, kaldırım, bina yapmak olarak görmedik. İnsanı merkeze alan bir şehir kurmaya gayret ettik. Sağlık kuruluşlarımızın ihtiyaçlarında yanınızda olduk. Fiziki iyileştirmelerle, çevre düzenlemeleriyle, destek hizmetleriyle katkı sunduk. Evde bakım hizmetlerimizle yalnız olmadığını hissettirdiğimiz büyüklerimiz oldu. Hasta nakil hizmetlerimizle çaresizliğin önüne geçtik. Sosyal desteklerimizle tedavi sürecindeki vatandaşlarımızın yükünü hafiflettik. Sağlık taramalarıyla erken teşhise vesile olduk. Farkındalık projeleriyle hayat kurtardık. Engelli vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıran uygulamalarla sadece bireylere değil, ailelere nefes olduk. Hiçbir yerde olmayan evde fizyoterapi hizmetini hayata geçirdik. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz: Sağlık, sadece hastanede verilen bir hizmet değildir. Sağlık, bir şehrin vicdanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 14 Mart Tıp Bayramı'nı gönülden kutluyorum." dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen Belediyesi'nin 100 araçlık TIR Parkı hizmete açıldı
Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan dev Tır Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı....
Menemen Belediyesi’nden tarıma asırlık hizmet!
Menemen Belediyesi, yüz yıldır taşıma suyla sulanan Ayvacık köyünde toprakla suyu buluşturdu....
Cemil Tugay'dan 'birlik dayanışma ve adalet' vurgusu!
Tokat Artova Yenice Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin aşure ve kurban lokması etkinliğine...
Yerel Haberleri
TümüBaşkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...
Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...
Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...
