BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Mutlu 'Birlikte Mümkün Etkinliği'nde konuştu

Başkan Mutlu 'Birlikte Mümkün Etkinliği'nde konuştu

İnci Vakfı’nın “Hem İşte Hem Eğitimde” programı kapsamında düzenlediği “Birlikte Mümkün” etkinliğine panelist olarak katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Kadınların hayatın her alanında daha görünür olması için çalışıyoruz. Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılabilen bir ülkede, mücadelenin bir dakika bile bırakılmaması gerekiyor” dedi.

0Yorumlar
Başkan Mutlu 'Birlikte Mümkün Etkinliği'nde konuştu

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın “Hem İşte Hem Eğitimde” programı kapsamında düzenlediği “Birlikte Mümkün” etkinliğine katıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınları sanayideki yerinin yanı sıra iyi uygulama örneklerinin de masaya yatırıldığı etkinlikte “Kamu ve STK Çalışmaları” başlıklı panel de gerçekleştirildi. İnci Vakfı Genel Müdürü Elif Türkmen Elbirler’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde Başkan Nilüfer Çınarlı ile birlikte İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Monkul Erten ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Danışmanı Hale Kuzucu konuşmacı olarak yer aldı. Panelde kadın istihdamına yönelik Konak Belediyesi çatısı altında hayata geçirilen çalışmaları anlatan Başkan Mutlu, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinin önemine de ayrı bir parantez açtı.

Üzerimizde büyük bir sorumluluk var

İzmir’de 8 kadın belediye başkanının yerel yönetimlerde söz sahibi olmasının önemine vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Mutlu, “Konak’ta kadınların istihdamdan sosyal yaşama kadar her alanda sesinin daha güçlü çıktığı bir ortam yaratmak istedik ve bunun için çalışmaya başladık. Bir yandan Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmamız devam ediyor. Günümüzün en yakıcı meselelerinden biri olan kadına yönelik şiddet Konak’ta da çok fazla. Şiddetle mücadele konusunda omuz omuza mücadele verdiğimiz pek çok sivil toplum kuruluşu var. Meslek edindirme kurslarımız, kadınların iş hayatına rahatça girebilmesi için ücretsiz oyun evlerimiz gibi pek çok destek programlarımız var. Kadınların hayatın her alanında daha görünür olması için çalışıyoruz” dedi.

En çok ihtiyacımız olan şey dayanışma

Ekonomik baskılar nedeniyle yerel yönetimlerin zorlu bir dönemden geçtiğinin altını çizen Başkan Mutlu, böyle bir süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte güçlü bir dayanışma hattı kurduklarını belirtti. Başkan Mutlu, “Bu dönemde en çok ihtiyacımız olan şey dayanışma. ‘Birlikte Mümkün’ sloganı tam da bizim için şu aşamada geçerli. Birlikte güçlenerek, dayanışarak bu süreci atlatacağımıza inanıyoruz. Göreve gelir gelmez kadın istihdamına yönelik çalışmalarımıza başladık ve İnci Vakfı ile yolumuz kesişti. CNC tezgah atölyemizde kadınlar için eğitimlere başladık. 3 aylık süre içerisinde daha önce hiç bilmedikleri bir alanda eğitim gördüler ve her biri mesleki yeterlilik sertifikasını almaya hak kazandı. Artık bu işin profesyoneli olarak çalışacak konuma geldiler. Bu mutluluk bundan sonra yapacağımız çalışmalar için bizi motive ediyor. Konak’ta kadın istihdamını çok önemsiyoruz. Kadın emeğinin görünür olması amacıyla açtığımız kermesler çok kıymetli fakat bir kadının gerçek anlamda ayaklarının üzerinde durması için güvenceli bir işi olması gerekiyor. Biz sizlerle bunu başardık. Kadınlar için eşitliğin olmazsa olmazının buradan geçtiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yan yana yürümek zorundayız

Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarında üretilen bilginin çok kıymetli olduğunu dile getiren Başkan Mutlu, kendisinin de uzun yıllar Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde yöneticilik yaptığını hatırlattı. “Gönüllü, hiçbir bedel almadan bir araya gelen insan topluluğu; bütün bilgisini, deneyimini, aklını ortaya koyuyor” diyen Başkan Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “O ortak akıl yerel yönetimler için inanılmaz bir şans. Kenti ve kentliyi düşünen bir yöneticinin bu bilgilerden yararlanması gerektiğine inanıyorum. Bir toplumsal dönüşümü ve her şeyin çok güzel olacağı bir ülkeyi hedefliyorsak yan yana yürümek zorundayız. Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılabilen bir ülkede, mücadelenin bir dakika bile bırakılmaması gerekiyor. Sokakta, evde, iş yerinde… Her yerde kadın kendi gücünün farkında olarak mücadelesine devam edecek. Emeğimizi, sözümüzü, dayanışmamızı, direncimizi büyüterek omuz omuza direnmeye devam edeceğiz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

8 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

10 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

10 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

13 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

14 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

14 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

14 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

14 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce