Başkan İduğ; 'Haksız rekabete izin vermeyeceğiz'
Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu’na katılan Başkan İduğ, Türkiye’de esnafın cebine daha fazla para girmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini de belirtti. İduğ, “Biz daha fazla insanın esnaflarımızdan alışveriş yapacağı çalışmaları hayata geçirmeliyiz. Öncelikle onların bulunduğu yerdeki yatırımları sağlamalıyız. Tarihi Büyük Çarşı’da bu çalışmalara başladık” dedi.
Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu’nda konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, esnafın istihdam ve ekonominin temel taşlarından olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerin esnafların yaşayacağı haksız rekabetin önüne geçmesi gerektiğini hatırlatan Başkan İduğ, “Esnaf vergi, stopaj, kira, SKG öderken, hiç bir bedel ödemeden gelip Cumhuriyet Meydanı’na kurulan 41 tezgahın kaldırılmasını Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız ile birlikte sağlayarak, esnafımızın yaşayacağı haksız rekabeti önledik. Biz her zaman esnaflarımızla birlikteyiz” diye konuştu.
Esnaflardan Başkan İduğ’a teşekkür
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, esnaf odalarının başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnafların da katıldığı toplantı da Divan Kurulu Başkanı Mustafa Ak, Başkan İduğ’a Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yasal izin olmadan açılan tezgahları kaldırdığı için tüm esnaflar adına teşekkür etti.
Pandemide destek
Toplantıya katılan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’da seçimin tüm esnaflar için hayırlı olmasını dileyerek, özellikle pandemi döneminde esnafların yaşadığı zorluklara değindi. Zor günlerde kendilerine destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Mutlu, “Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere tüm yerel yönetimler bize destek verdi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, pandemi başlar başlamaz beni arayarak, esnafımız için neler yapabileceğini sordu. Bizde Bornova’da ki tüm esnaf odalarımızla görüşerek çalışmalar yaptık. Kendisine tüm esnaf ve sanatkar arkadaşlarımız adına teşekkür ederim” diye konuştu.
Akkaya güven tazeledi
Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan ve mevcut Başkan Mustafa Akkaya ile Mehmet Erkoç’un aday olduğu Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu’nda, Akkaya güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
Başkan Yetişkin'in 'diyalize' girmesi gerektiği öğrenildi!
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik,...
Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...
Yerel Haberleri
TümüBaşkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
