BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Duman, katledilişin 10. yılında Özgecan Aslan'ı andı

Başkan Duman, katledilişin 10. yılında Özgecan Aslan'ı andı

Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilişinin 10. yılında kadına yönelik şiddete bir kez daha dikkat çekerek, “Cezalar yeterli değil” dedi.

0Yorumlar
Başkan Duman, katledilişin 10. yılında Özgecan Aslan'ı andı

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 11 Şubat 2015 tarihinde Mersin’deki okulundan evine dönerken bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan’ı adının yaşatıldığı Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde andı. Türkiye’de kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Görkem Duman, “Cezalar yeterli değil, kadınları koruyan yasalar yeterli değil, eğitim yeterli değil... En kötüsü bu konularda toplum olarak bir adım atıldığını, bir hamle yapıldığını göremiyoruz” diye konuştu.

“YENİ MERKEZLER AÇACAĞIZ”

Merkeze başvuruda bulunan kadın sayısının yüksek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Görkem Duman, ilçedeki ihtiyaçlar çerçevesinde Gediz, Göksu ve Evka-1 gibi bölgelerde yeni danışma merkezleri açmak istediklerini belirtti. Başkan Görkem Duman, “Bölge taleplerine göre yeni danışma merkezleri kurmayı istiyoruz.  Burada yapılan çalışma çok önemli, ilçemizde en az iki tane daha merkez yapmalıyız, üç tane bile olabilir. Yaşanan sıkıntıların en büyük sebebi,  kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığının olmaması... O nedenle kadınlarımız için hayata geçirdiğimiz meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz. Esnaf ve vatandaşlarla yapmış olduğumuz iş birliği ile kadınlarımızın istihdamını da sağlayacağız. Kadınların özgürlüğünü arttırdığımızda ben inanıyorum ki merkezimize başvuran kadın sayısı da azalacaktır” şeklinde konuştu.


“MERKEZİMİZ KADINLARIN UMUTLARINI YEŞERTEN BİR YER OLDU”

Özgecan Aslan’ın isminin yaşatıldığı ve ilçede yaşayan kadınlara sosyolojik, psikolojik ve hukuksal destek verilen Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmaların çok kıymetli olduğuna değinen Belediye Başkanı Görkem Duman, “Uzman psikolog ve sosyolog arkadaşlarımızın yanı sıra hukuki açıdan da yüzlerce kadın, ihtiyaç duyduğu desteği merkezimizde alabiliyor. Merkezimizde emek veren, yaşadığı sorunları paylaşmak, çözümler bulmak isteyen kadınların yeniden ayağa kalkmasına olanak sağlayan ve başka Özgecanların bu acı kaderi yaşamaması için mesai veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Merkezimiz sadece bir bina değil, kadınların umutlarını yeniden yeşerttikleri bir yer oldu” dedi.

BİNLERCE KADININ YAŞAMINA DOKUNUYOR

Buca Belediyesi, Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla binlerce kadının yaşamına dokunuyor. Merkez,  psikolojik ve hukuksal danışmanlık ile sosyolojik farkındalık çalışmaları yürütüyor. Merkezdeki uzman sosyolog ve psikologlar, aile danışmanlığı, aile içi iletişim, ebeveyn-çocuk problemleri, boşanma ve etkileri, öfke kontrolü gibi birçok konuda çözüm sağlayıcı bilgiler ile kadınların yanında oluyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

43 dakika önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

5 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

6 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

6 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

6 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

6 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce