“Avrupa Diploması Ödülü” Çiğli’de
Çiğli Belediyesi, 2020 yılında Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen organizasyonda layık görüldüğü dört basamaklı Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması Ödülü’nü bir yılı aşkın süredir devam eden Pandemi tedbirleri sebebiyle düzenlenen online seremoni ile aldı.
Strasbourg’da yapılması planlanan ancak Pandemi şartları sebebiyle iki kez ertelenen ödül töreni online olarak gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını Avrupa Ödülü Alt Komitesi Başkanı Kestutis Masiulis yaptı. Törende Çiğli, Çorlu ve Selçuk Belediyesi’nin yanı sıra İtalya’nın Cavaglia, Contigliano, Reggio Emilia, İspanya’nın Bilbao ve Tarragona, Fransa’nın Bayeux, Almanya’nın Velbert, Ukrayna’nın Poltava ve Avusturya’nın Neumarkt in der Steiermark kentleri ödüllerini aldı.
ÇİĞLİ HİZMETLERİYLE FARK YARATTI
Çiğli Belediyesi’nin; turizm, yerel kalkınma, çevre ve gençlik üzerine yürüttüğü uluslararası projeler, katılımcı demokrasi anlayışı, yabancı kardeş şehirlerle kurduğu ilişkiler ve sürdürdüğü ortak projeler, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilen uygulamaları ile çocuk, kadın, genç ve engellilere yönelik hayata geçirdiği hizmetler doğrultusunda fark yaratarak Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması Ödülü’ne layık görüldüğü belirtildi. Seremoni, ödül takdimlerinin ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rik Daems'in konuşması ile sona erdi.BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “BAŞARI BİRLİKTELİĞİMİZİN SONUCU”
Ödül töreninde konuşan Başkan Gümrükçü, “Çiğli’yi uluslararası anlamda böyle önemli bir organizasyonda temsil etmekten dolayı mutlu ve gururluyum. Avrupa’nın önemli kentlerini geride bırakarak elde ettiğimiz bu başarı, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli Çiğlililerin ve değerli mesai arkadaşlarımın eseridir. Avrupa’nın en prestijli ödülleri arasında yer alan Avrupa Ödülü’nün sonraki aşamaları için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çiğlimizi yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada doğal güzellikleri, turizm imkanları, hizmetleri ve projeleriyle tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Roman Ödülü'nde Bu Yıl...
Çiğli Belediyesi tarafından, Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Fakir Baykurt'un adını...
Kemalpaşa'da 2026'da yatırım yılı oldu!
Kemalpaşa Belediyesi, 2026 yılında ilçenin dört bir yanında hayata geçirdiği yatırımlarla hizmet...
EİB '2026 yılı ilk yarı değerlendirme' toplantısı...
Ege İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen “2026 Yılı İlk Yarı Değerlendirme...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
