Aslanoğlu Başkan Tugay'la görüştü: Partimize yönelik iftira kampanyası...
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Kurultayı’na Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından CHP İzmir Kurultay Delegesi Hatip Karaaslan’ın da Ankara’ya giderek Kurultayla ilgili dava açarak, 'para karşılığı oy verildiği'ni iddia etmesi üzerine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu harekete geçti.
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu bu sabah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü. Aslanoğlu'nun bu görüşmenin ardından kurultay delegeleri ile bir araya geleceği öğrenildi.
"YANDAŞ BİR GAZETENİN HABERİYLE UYANDIK"
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kurultay delegelerinin kimseden komut almayacağını belirterek: "Dün bizim kesinlikle özgür basın olarak kabul etmediğimiz, yandaş ve iktidarın borazanı bir gazetedeki haberle güne uyandık. İzmir demokrasinin başkentidir, kurultay delegeleri asla kimseden ne komut alırlar ne başka bir yanlışın içine düşerler. O yüzden bugün sabah erkenden İzBB Başkanımızı ziyaret ettim ve böyle kötücül iftiraların asla partimize, belediye başkanımıza yapışmayacağını, il örgütü olarak dimdik ayakta, arkalarında duracağımızı aktardım. Kurultay delegelerimizle bugün akşam da bir toplantı yapacağız” dedi.
"BÖYLE BİR DUYUM ALMADIM"
İddiaları ret eden CHP İzmir Başkanı Şenol Aslanoğlu: "Ben 38. Kurultay öncesinde de il başkanıydım, şimdi de il başkanıyım. Kurultay öncesinde de, kurultay günlerinde de, kurultaydan sonra da İzmir’de bu iftiralarla ilgili hiçbir şeye şahit olmadım. Buna erişkin bir bilgi, belge kurultay öncesinde de bana gelmedi, sonrasında da bu konuya ilişkin bilgi, belge CHP il başkanı olarak bana ulaşmadı. İzmir ve İzmirliler bilirler bugüne kadar çeşitli kongreler yapmışızdır, kongreler bizim iç demokratik yarışlarımız şeklinde sürer. Sonrasında da kol kola, omuz omza kaldığımız mücadeleye devam ederiz” ifadelerini kullandı.
"İFTİRA KAMPANYASI VAR"
CHP'ye yönelik bir iftira kampanyasının olduğunu belirten Başkan Aslanoğlu: "“Bu yerel seçimlerden sonra başlayan, Esenyurt Belediye Başkanımızın gözaltına alınmasıyla hızlanan sürecin bir parçası. Türkiye’nin birinci partisini içsel sorunlara boğmaya çalışmak, iftiralarla bunu yapmaya yönelik. Görülüyor ki bugün aslında Çiğli İlçemizde belediye meclis üyelerimizle bir toplantımız vardı. Biz bu ülkeyi aydınlığa nasıl ulaştıracağız toplantıları yaparken şimdi o toplantıyı iptal edip burada bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Bunlar bizi ana hedeften saptırmaya yönelik hareketler. Bu İzmir’de yapışmaz, İzmirli bunu asla kabul etmez” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Gülsever’den ‘kurultay’ çıkışı: 15’inci kurultayı...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, İzmir İl Örgütü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada...
CHP'li Kurultay Delegesi Gülcan Batıhan'dan Özgür Özel'e...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Dönem Kurultay Delegesi Gülcan Batıhan, parti içinde son...
CHP’li Gümrükçü’den ‘grup toplantısı’ çıkışı: Çağatay Güç...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde açıklanan il yönetimi...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
