Asansör ve yürüyen merdivenlerin bakımı için özel ekip kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu artırmak amacıyla gündemine aldığı ilk 180 günlük görev süresini kapsayan “Hızlı Eylem Planı” madde madde hayata geçiriliyor. Vatandaşlardan yoğun şikayet alınan üst geçitlerdeki arızalı yürüyen merdiven ve asansörlerin tamiri için ilgili çalışmalara başlandı. Başkan Tugay’ın talimatı ile kurulan özel ekip 7 gün 24 saat arızalı asansörleri ve yürüyen merdivenleri onarıyor, bakımını yapıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kampanya döneminde halktan gelen talepler doğrultusunda sözünü verdiği üst geçitlerdeki asansör ve yürüyen merdivenlerin bakımı ile ilgili çalışmalar başladı. Başkan Cemil Tugay’ın talimatı ile kent merkezinde yer alan üst geçitlerde yürüyen merdiven ve asansörlerinin kesintisiz hizmet verilebilmesi için özel bir teknik servis kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda oluşturulan 38 kişilik ekip, 7 gün 24 saat esasıyla 3 vardiyada hizmet veriyor.

57 ÜST GEÇİTTE HUMMALI ÇALIŞMA
İZELMAN A.Ş.’ye bağlı hizmet yeterlilik belgesine sahip personel, İzmir’in ana arterlerinde demiryolu ve karayolu üzerinde 57 üst geçitte bulunan 113 asansör ve 127 yürüyen merdivende yaşanabilecek teknik arızaların önüne geçmek çalışma yürütüyor. Arıza bildiriminde hızlıca soruna müdahale eden ekipler, olası arızaları en aza indirmek yürüyen merdiven ve asansörlerin düzenli bakımını yapıyor.
“ÇALIŞMAYAN YÜRÜYEN MERDİVEN, ASANSÖR KALMAYACAK”
Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı Tesisler Bakım Onarım Şube Müdürü Sezer Vural, “Şuan üst geçitlerimizdeki yürüyen merdivenler ve asansörler yüzde 92 oranında faal durumda. Asansör ve yürüyen merdivenlerimizin tamamını çalışır halde tutmak için haftanın her günü, 24 saat çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“VANDALİZM EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ”
Yürüyen merdiven ve asansörlerin vandalizm nedeniyle zarar gördüğüne dikkat çeken Vural, “Bunun yanı sıra hırsızlık vakaları da aksamalara neden oluyor. Kurduğumuz ekip ile birlikte arızalara anlık müdahale edebiliyor, sorunu kısa sürede çözüyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Belediye, asansör denetim protokolünü feshetti;...
TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka Belediyesi'nin asansör periyodik kontrol...
Özgür Özel, Ödemiş'te 'yeni parti' sinyalini verdi!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Ödemiş ilçesinde programa katıldı.Özel, Ödemiş'te yaptığı konuşmada,...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
